Woning isoleren Lixhe

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Lixhe? Vakkundige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels een aantal stappen zoals bijvoorbeeld je dak isoleren of isolatie van verwarmingsbuizen kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op isolatiespecialisten.be ontdek je diverse informatie over isolatie Lixhe. We bespreken zaken als schuimstrips en glaswol. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-lixhe-4600

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Relatief snel te plaatsen
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieLuik
GemeenteVisé
Postcode4600
Gasverbruik23.150 kWh
Stroomverbruik3575 kWh
Gemiddelde energierekening€176,90

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dat is verspilling, want zo verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn standaard uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. Op deze website lees jij de meest interessante manieren om een woning in Lixhe te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Lixhe kan zeer goedkoop (al vanaf +/- € 720 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €235 per jaar (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) geeft de kou geen kans en een significant lagere energierekening. De tarieven bedragen zo’n €1825 en het rendement ligt op zo’n €240 per jaar. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, chips, EPS parels, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Lixhe kost om en nabij de €4750. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €980. Je energiekosten dalen flink, tot wel €760 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13200. Hiermee bespaar je zo’n €960 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder onderscheiden we diverse vaak toegepaste mogelijkheden. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur isoleren: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder-isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte-isoleren: Minder last van ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Lixhe (mei 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten of bijdragen aan een energiebewuste samenleving? Isoleren van woning/huis in Lixhe is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. Het isoleren van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2000 m3. De besparing komt neer op €1375 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatiespecialisten.be check je de totale kosten als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Lixhe. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement kan je vergelijken met een 4% spaarrekening. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n negen jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per actie kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€4250)
€575
(€4950)
€1160
(€9350)
Vloerisolatie€115
(€1450)
€215
(€1600)
€310
(€3100)
Spouwmuur€315
(€1000)
€580
(€2225)
€855
(€3525)
HR++ glas€195
(€2475)
€295
(€3500)
€440
(€5050)
isolatie lixhe 4600

Interessante Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Kingspan
 • Siniat

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Lixhe?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Lixhe isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou lagere energiekosten bij een energieleverancier als Luminus of Elegant, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een aangenaam leefklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Eveneens neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3350 en besparen tot €325 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Probeer te achterhalen wat er geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Vandaar analyseert u wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Uitvoerige acties zoals dak-, gevel of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Op isolatiespecialisten.be bekijk je een samenvatting van de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Big Mat, Brico, Mr. Bricolage, Hubo, Dema, Gamma. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Informatie over isolatiepremie in Visé

Dankzij een speciale premie wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De royale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Visé aanbiedt.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Bij minimaal tien huizen in dezelfde straat / gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Zodra je jouw woning of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Visé
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag dankzij woningisolatie. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een groene lening van max. €15.000 zonder rente (0%) speciaal opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? Door de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Lixhe wat conformeert aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken welke onderdelen als zijn aangepakt. Geholpen door een warmtescan wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, verrotte muren of lekkages. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Lixhe voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Lixhe. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een aangenaam warm huis en een significant lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan een professionele ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal wooncomfort. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment