Woning isoleren Feneur

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Feneur? Goede isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij enkele acties als isolatie van de binnengevel of isolatie van verwarmingsbuizen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Onderstaand komen we met belangrijke informatie over isolatie Feneur. We gaan aan de slag met thema’s als bodemisolatie en warmtelekken. Direct aan de slag? Schets jouw situatie en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-feneur-4607

 • Snel terugverdiend
 • Een prettig leefklimaat
 • CO2 uitstoot beperken
 • Voor klein en groot budget
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieLuik
GemeenteDalhem
Postcode4607
Gasverbruik23.220 kWh
Stroomverbruik3310 kWh
Gemiddelde energierekening€171,23

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn meestal degelijk geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In het volgende stukje ontdek je de aantrekkelijkste werkzaamheden om jouw woning in Feneur te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woonruimte verliest niet onnodig warmte en het biedt een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Feneur kan zeer goedkoop beginnend bij € 730 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €255 per jaar (prijzen december 2023).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en verlaagt het energiegebruik. De onkosten variëren rond €2000 en je bespaart al snel €185, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals steenwol, dekens, glaswol, icynene. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Feneur kost plusminus €4700. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €1030. Het voordeel loopt al gauw op tot €750 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €11300. Je profiteert van grofweg €980 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0kennen we nog enkele mogelijke vormen. In onderstaande tekst praten we over de meest interessante mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isolatie zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Feneur (december 2023)?

Streef jij naar een lagere energierekening en natuurlijk een bewuste toekomst? Isoleren van de woning in Feneur is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2800 m3. De besparing komt neer op €1125 per 12 maanden. Op isolatiespecialisten.be calculeren we de gemiddelde kosten wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Feneur. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de prijzen erg interessant.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6% spaarrekening. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n acht jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per doel tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3250)
€745
(€6400)
€1180
(€9700)
Vloerisolatie€145
(€1300)
€200
(€1850)
€335
(€3250)
Spouwmuur€325
(€1600)
€750
(€2000)
€880
(€3650)
HR++ glas€200
(€1975)
€320
(€3650)
€400
(€5275)
isolatie feneur 4607

Professionele Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Soprema
 • NMC
 • Eurofast

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Feneur?

Waarom juist nu mijn huis in Feneur isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Luminus en Comfort Energy, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een aangenaam leefklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Evengoed is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3700 en geeft een besparing van €220 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Vandaar check je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat dus zeker aangepakt moet worden. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Grote werkzaamheden als isolatie van dak, gevel of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten zijn er allerlei mogelijkheden. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Hierna vind je kort & bondige info over veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Brico, Gamma, Big Mat, Hubo, Handy Home, Mr. Bricolage. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Informatie rondom isolatiepremie in Dalhem

Met hulp van de premies die de gemeente verstrekt wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De speciale energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een aantal netbeheerders in België helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Dalhem kan betekenen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Bij minimaal 10 woningen is er de speciale burenpremie.
 • Zodra je jouw huidige woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) profiteer je ook nog eens van een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Dalhem
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen met isoleren van dak, gevel of vloer. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als het nu gewoon te duur is dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een interessante lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Dankzij de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Feneur wat past bij jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan achterhaalt u op welke plekken warmte vrijkomt. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, oude muren of een lekkend dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Feneur voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Een actie aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Feneur. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze acties leiden tot een aangename warme woning en verlagen het energiegebruik. Waar je mee begint heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer voldoende ventilatie. Dit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een aangenaam wooncomfort. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment