Woning isoleren Pailhe

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Pailhe? Vakkundige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via een isolatiemaatregel als bijv. isolatie van de vloer en radiatorfolie plaatsen heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand bekijk je uiteenlopende informatie over isolatie Pailhe. We bespreken zaken als isolatie van de dakkapel en spouwanker. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-pailhe-4560

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Een optimale leefomgeving
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieLuik
GemeenteClavier
Postcode4560
Gasverbruik23.060 kWh
Stroomverbruik3530 kWh
Gemiddelde energierekening€175,51

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Jammer, want zo verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn degelijk geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Hierna ontdek jij de interessantste werkzaamheden om jullie woning in Pailhe te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je woning houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Pailhe is interessant (om en nabij de € 960 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €230 (jaarlijkst, prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte in huis en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten zijn zo’n €1825 en je profiteert van een besparing tot wel €265 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiematrassen, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Pailhe kost doorgaans €5050. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €1220. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €770 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten liggen op zo’n €12000. Daarmee bespaar je om en nabij €970 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

0noemen we nog enkele interessante opties. Hierna beschrijven we de interessantste vormen.

 • Isolatie van garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Pailhe (juni 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten of een milieuvriendelijke gemeenschap? Isoleren van een huis in Pailhe is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2875 m3. Dat is dus al gauw €950 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal kijken we naar de uiteindelijke kosten in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Pailhe. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement komt overeen met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren kan men terugverdienen in 7,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 6 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3100)
€825
(€5500)
€1010
(€8800)
Vloerisolatie€115
(€1350)
€195
(€1800)
€375
(€3200)
Spouwmuur€365
(€1600)
€570
(€2375)
€835
(€3075)
HR++ glas€205
(€2225)
€280
(€4150)
€360
(€4425)
isolatie pailhe 4560

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • HPX
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Recticel
 • Knauf Insulation

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Pailhe?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Pailhe isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier als Mega of Wase Wind, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het gevolg daarvan is een prettige leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Mede neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3225, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €200 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op die manier zie je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Omvangrijke klussen als isolatie van dak, gevel of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie kopen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Onderstaand check je een samenvatting van het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij bekende bouwmarkten als Big Mat, Brico, Hubo, Handy Home, Gamma, Dema. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: een dure oplossing

Informatie rondom isolatiepremie in Clavier

Door een speciale premie wordt een huis isoleren lucratiever. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De populaire energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een enkele netwerkbeheerder helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Clavier kan betekenen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? Bij minstens 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Indien je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Clavier
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van dak, vloer of gevel. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) die kan worden aangevraagd door de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Op basis van de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan Pailhe wat matcht met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. Door gebruik te maken van een warmtescan achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn. Wat we tegenkomen is enkel glas, ouderwetse muren of een verouderd kozijn. Ga naar de isolatiedeskundige in Pailhe voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Het aanpakken van het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Pailhe. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Standaard begint men met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen dragen bij aan een aangename warme woning en maken dat je minder energie gebruikt. Het werkschema is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Slim ventileren

  In het geval van goede isolatie kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Zorg dus voor een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een optimaal leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment