Woning isoleren Warzée

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Warzée? Degelijke isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van een paar maatregelen zoals isolatie van binnenmuren of tochtwering worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina vind je belangrijke informatie over isolatie Warzée. Bijvoorbeeld items als de schuur isoleren en koudebruggen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-warzee-4590

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Een prettig binnenklimaat
 • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
 • Beschermt ook tegen brand
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieLuik
GemeenteOuffet
Postcode4590
Gasverbruik23.130 kWh
Stroomverbruik3565 kWh
Gemiddelde energierekening€176,59

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In het volgende stukje achterhaal je de meest interessante manieren om een woning in Warzée te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een woning verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Warzée is goed te betalen (vanaf zo’n € 970 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €240 (jaarlijkst, kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) geeft de kou geen kans en je verbruikt minder energie. De tarieven variëren rond €1950 en het bespaart flink geld, tot wel €205 op jaarbasis. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiechape. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Veel daken van Vlaamse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Warzée kost je zo’n €5250. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1150. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €860 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je woning houdt warmte beter vast. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten worden geschat op zo’n €12400. Dit levert op circa €860 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Ook noemen we verscheidene populaire oplossingen. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de meest toegepaste alternatieven.

 • Garage isolatie: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder-isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isolatie: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isolatie in Warzée (mei 2024)?

Streef jij naar minder hoge stookkosten en uiteraard een groenere maatschappij? Isoleren van woning/huis in Warzée kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2100 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1025 op jaarbasis. Op deze pagina ontdek je de verwachte kosten als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Warzée. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de onkosten erg interessant.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5 procent rente. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per oplossing zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3600)
€825
(€4800)
€1090
(€9550)
Vloerisolatie€125
(€1300)
€175
(€2050)
€305
(€3000)
Spouwmuur€345
(€725)
€660
(€2125)
€795
(€3600)
HR++ glas€220
(€2975)
€315
(€4000)
€380
(€4450)
isolatie warzee 4590

Bekende Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Petralana
 • Borgh
 • Illbruck
 • Meuwissen

Meer weten over het isolatiebedrijf in Warzée?

Waarom mijn woning in Warzée isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een energieleverancier als Mega of Lampiris, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een prettig leefklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evenzeer merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3425 en dat levert gemiddeld op €325, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Breng eerst in kaart hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Zo wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is goedkoper dan de ander. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Grote maatregelen als isoleren van dak, vloer of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Enkele voorbeelden zijn kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie plakken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Op isolatiespecialisten.be ontdek je een korte omschrijving van veel toegepaste manieren. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Hubo, Big Mat, Brico, Handy Home, Gamma, Dema. De top-merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: een gesloten celstructuur

Belangrijke details over isolatiepremie in Ouffet

Door te profiteren van de premies van de gemeente wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te kijken wat de gemeente Ouffet kan betekenen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat is er de speciale burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning op 3 verschillende plekken isoleert profiteer je ook nog eens van een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ouffet
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een groene lening van max. €15.000 met een rente van 0% speciaal opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Andere opties zijn speciale groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Geholpen door de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Warzée wat overeenstemt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Geholpen door een warmtescan check je hoeveel warmte de woning verliest. Bijvoorbeeld enkel glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Warzée voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Warzée. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze 4 maatregelen leiden tot een comfortabel klimaat in huis en een significant lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met een werkende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal een comfortabel leefklimaat. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment