Woning isoleren Mortroux

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Mortroux? Degelijke isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld triple glas en isolatie van de dakkapel worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal vind je diverse informatie over isolatie Mortroux. We staan stil bij topics als tochtwering en houtwol isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-mortroux-4607

 • Een fors lagere energierekening
 • Een gezonde leefomgeving
 • Goed voor het klimaat
 • 20% subsidie voor VVE’s
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieLuik
GemeenteDalhem
Postcode4607
Gasverbruik23.230 kWh
Stroomverbruik3315 kWh
Gemiddelde energierekening€171,38

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn doorgaans solide geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In het volgende stukje check jij de interessantste manieren om je woning in Mortroux te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Mortroux kan erg voordelig (vanaf ongeveer € 770 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €285 per 12 maanden (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een fors lagere energierekening. De onkosten liggen rond €1900 en het resultaat is zo’n €195 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals PUR schuim, EPS parels, vloerisolatieplaten, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Mortroux kost je zo’n €5450. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1120. Het rendement is al snel €750, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een woning houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €11200. Je profiteert van plusminus €800 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

0zien we nog enkele populaire alternatieven. Hierna benoemen we de populairste uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isoleren zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Mortroux (februari 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten en uiteraard een bewuste maatschappij? Isoleren van een woning in Mortroux kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2975 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1325 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder ontdek je de hoogte van de investering als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Mortroux. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de onkosten veel voordeliger.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in negen jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4,5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per type kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3050)
€745
(€5400)
€1040
(€8550)
Vloerisolatie€160
(€1400)
€205
(€1600)
€395
(€3300)
Spouwmuur€370
(€1300)
€680
(€2000)
€845
(€3350)
HR++ glas€235
(€2975)
€260
(€4250)
€430
(€4850)
isolatie mortroux 4607

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Recticel
 • Blauwplaat
 • Bahco

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Mortroux?

Wat is het voordeel van mijn woning in Mortroux isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een energieleverancier als Essent en Lampiris, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel wooncomfort en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Tevens zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3950 en geeft een besparing van €200 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Probeer te achterhalen op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Daardoor kom je erachter waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de aandacht naar uit moet gaan. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Ingrijpende activiteiten als isolatie van vloer, dak of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. Op deze pagina komen we met een samenvatting van de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Mr. Bricolage, Brico, Hubo, Gamma, Dema, Handy Home. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: geen opname van vocht

Informatie over isolatiepremie in Dalhem

Door de ondersteuning van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een enkele netwerkbeheerder keert premies uit tot €15 per m2.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Dalhem aan kan bieden.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? In het geval van ten minste 10 woningen in 1 straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je jouw huidige woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Dalhem
Het is simpel: je kunt fors besparen met isoleren van vloer, dak of gevel. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een groene lening van max. €15.000 met 0% rente speciaal voor kwetsbare woningeigenaren. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Geholpen door de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Mortroux wat schikt naar jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en bekijk altijd goed in welke mate de woning is aangepakt. Dankzij een warmtescan analyseert u wat er aan warmte weglekt. Voorbeelden zijn enkel glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Mortroux voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een actie aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Mortroux. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Begin – indien nodig – met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen bieden sowieso een optimaal binnenklimaat en bespaart veel energie. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor een aangename leefomgeving. Dit kan met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment