Woning isoleren Terwagne

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Terwagne? Een solide isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? Dankzij een investering zoals bijvoorbeeld isolatie van muren of isolatie van de dakkapel ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatiespecialisten.be ontdek je nuttige informatie over isolatie Terwagne. Denk aan thema’s als isolatie van platte dak en steenwol Isolatie. Direct actie ondernemen? Geef je wensen door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-terwagne-4560

 • Je energierekening gaat omlaag
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Minder last van ongedierte
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieLuik
GemeenteClavier
Postcode4560
Gasverbruik23.070 kWh
Stroomverbruik3535 kWh
Gemiddelde energierekening€175,66

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn in de basis uitstekend geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. Bijgaand bekijk jij de meest toegepaste manieren om een woning in Terwagne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Terwagne is financieel toegankelijk (ongeveer € 850 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €190 op jaarbasis (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en je verbruikt minder energie. De kosten fluctueren rond de €1825 en het rendement ligt op zo’n €280 op jaarbasis. De beste aanpak is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als EPS parels, PUR schuim, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Terwagne kost +/- €5400. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1120. Het rendement is al snel €790 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het huis houdt warmte beter vast. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €12900. Dit levert op plusminus €930, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder noemen we diverse aantrekkelijke vormen. In de volgende paragraaf behandelen we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isoleren schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isolatie: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Terwagne (juli 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en natuurlijk een energiezuinige gemeenschap? Isoleren van jouw woning in Terwagne is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2850 m3. Dat komt neer op €1325 op jaarbasis. Hierna tref je de hoogte van de investering in het geval je in zee gaat met een isolatiespecialist in Terwagne. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn dan een stuk lager.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 9 jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3550)
€645
(€6750)
€1070
(€8400)
Vloerisolatie€155
(€1450)
€265
(€1800)
€335
(€3350)
Spouwmuur€195
(€925)
€490
(€2800)
€825
(€3150)
HR++ glas€205
(€2825)
€300
(€3400)
€430
(€5350)
isolatie terwagne 4560

Plaatsen in de omgeving:

Populaire Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Bahco
 • Kingspan
 • Rockwool
 • Bauder

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Terwagne?

Waarom zou ik mijn woning in Terwagne isoleren?

Een goede woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een maatschappij als Watz of Antargaz, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een gezonde leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Overigens merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €4000 en besparen tot €295 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Daardoor ziet u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de quick win zijn. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grote investeringen als gevel-, dak of vloerisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget is makkelijk rendement te halen. Populaire vormen zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Hieronder check je een beknopte omschrijving de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij toonaangevende bouwmarkten als Handy Home, Gamma, Big Mat, Hubo, Mr. Bricolage, Brico. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Belangrijke details over isolatiepremie in Clavier

Door te profiteren van de geldende premie wordt het investeren in je huis nog interessanter. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? Zo’n energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en check wat de gemeente Clavier kan betekenen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isolatieplannen met de buren? Vanaf 10 huizen in een straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement op 3 verschillende plekken isoleert kun je een beroep doen opeen zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Clavier
Het is duidelijk: je kunt fors besparen met isoleren van gevel, dak of vloer. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen 0% rente die kan worden aangevraagd door de kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Via de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Terwagne wat aansluit op jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken wat er op dit moment al gedaan is. Geholpen door een warmtescan ziet u waar de zwakke plekken liggen. Dit kan zijn dubbel glas, verrotte muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Terwagne voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Maatregelen treffen rondom het dak vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Terwagne. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze 4 maatregelen leiden tot een aangename leefomgeving en bespaart veel energie. Wat je als eerste doet is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel wooncomfort. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment