Woning isoleren Warsage

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Warsage? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij een paar maatregelen zoals de buitengevel isoleren of deuren isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina vind je uiteenlopende informatie over isolatie Warsage. We gaan aan de slag met items als de spouw isoleren en energiebespaarlening. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-warsage-4608

 • Snelle terugverdientijd
 • Een gezond wooncomfort
 • Draag bij aan een milieu
 • Minder storende geluiden
 • Een hoger energielabel

ProvincieLuik
GemeenteDalhem
Postcode4608
Gasverbruik23.250 kWh
Stroomverbruik3325 kWh
Gemiddelde energierekening€171,69

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis gedegen geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is dat een stuk minder. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op isolatiespecialisten.be zie je de meest populaire stappen om jullie woning in Warsage te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Warsage is goedkoop (vanaf € 880 voor een kleine woning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €215 (jaarlijkst, tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en bespaart veel energie. De prijzen zijn zo’n €1700 en je bespaart op de energierekening, tot wel €190 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiechape, PUR schuim, EPS parels, vloerisolatieplaten. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in België hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Warsage kost ongeveer €4700. Kun jij ook veel zelf doen? Dan kost het circa €1020. De potentiële besparing ligt op €880 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12800. Daarmee bespaar je circa €890 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Daarnaast zijn er verscheidene populaire opties. Hierna beoordelen we de meest toegepaste alternatieven.

 • Isoleren garage: Een garage om van te genieten
 • Schuur-isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Warsage (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten of bijdragen aan een duurzame toekomst? Isoleren van een woning in Warsage is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2325 m3. Dat komt neer op €1350 (jaarlijks). Op deze pagina bekijk je de uiteindelijke kosten als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Warsage. Ben jij zelf een handige klusser? De prijzen zijn dan een stuk lager.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- zeven jaar en bij een spouwmuur is dat vier jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3100)
€605
(€6050)
€1150
(€8000)
Vloerisolatie€125
(€1200)
€275
(€2550)
€390
(€3250)
Spouwmuur€280
(€1175)
€460
(€2325)
€815
(€3050)
HR++ glas€215
(€2350)
€330
(€4150)
€435
(€5300)
isolatie warsage 4608

Interessante Isolatiemerken:

 • Simson
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Ursa
 • NMC

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Warsage?

Waarom zou ik mijn woning in Warsage isoleren?

Een vakkundige woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Watz en Antargaz, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat houdt vervolgens in: een gezond wooncomfort en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Overigens biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3600, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €210 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Schets voor jezelf de situatie welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Hierdoor ontdekt u wat er aan warmte weglekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige investeringen zoals dak-, vloer of gevelisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Populaire vormen zijn kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. Op isolatiespecialisten.be ontdek je meer info over het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Hubo, Handy Home, Mr. Bricolage, Brico, Dema, Big Mat. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: is erg brandbaar

Informatie rondom isolatiepremie in Dalhem

Door de ondersteuning van de huidige premies wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. Heb ik recht op zo’n subsidie? De populaire energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Dalhem voor jou kan doen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? In het geval van ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), is er daarbovenop de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Dalhem
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen met isolatie van vloer, dak of gevel. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% die kan worden aangevraagd door kwetsbare woningeigenaren. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Met het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Warsage wat in lijn is met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan analyseert u waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, traditionele muren of een lekkend dak. Zoek een isolatiedeskundige in Warsage voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een actie aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Warsage. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen leiden tot een lekker warm huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. Het werkschema wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezonde leefomgeving. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment