Woning isoleren Outrelouxhe

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Outrelouxhe? Een grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een wat ouder huis? Middels relatief eenvoudige maatregelen zoals tussenwanden isoleren of radiatorfolie kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties met een prima rendement. Op ons isolatie portaal bekijk je belangrijke informatie over isolatie Outrelouxhe. Bijvoorbeeld onderwerpen als isolatie binnenkant gevel en de groene lening. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul het formulier in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-outrelouxhe-4577

 • Forse besparing mogelijk
 • Geen vochtige binnenmuren meer
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Kan snel aangebracht worden
 • Hogere woningwaarde

ProvincieLuik
GemeenteModave
Postcode4577
Gasverbruik23.090 kWh
Stroomverbruik3545 kWh
Gemiddelde energierekening€175,97

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dat geval verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn standaard correct geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand vind je de meest populaire methodes om je woning in Outrelouxhe te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je woning houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Outrelouxhe kan zeer goedkoop (al vanaf € 800 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €250 per jaar (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De onkosten bedragen zo’n €1975 en het resultaat is zo’n €280, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, isolatiematrassen, EPS parels, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Outrelouxhe kost ongeveer €5450. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €950. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €830, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13100. Je profiteert van plusminus €750 per jaar. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder noemen we diverse rendabele oplossingen. In het volgende overzicht benoemen we de meest rendabele opties.

 • Isolatie garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur isolatie: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder-isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Outrelouxhe (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten en ook een CO-2 reducerende toekomst? Isoleren van woning/huis in Outrelouxhe is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2900 m3. Dat komt neer op €925 per jaar. Op ons isolatie portaal kijken we naar de gemiddelde kosten als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Outrelouxhe. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de tarieven veel aantrekkelijker.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 5% spaarrekening. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per oplossing vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€4200)
€715
(€6850)
€1050
(€9200)
Vloerisolatie€155
(€1100)
€240
(€2600)
€380
(€3200)
Spouwmuur€320
(€1600)
€470
(€2700)
€935
(€3150)
HR++ glas€200
(€2925)
€310
(€4050)
€445
(€4950)
isolatie outrelouxhe 4577

Actuele Isolatiemerken:

 • Isover
 • NMC
 • Delta
 • Unilin
 • Recticel

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Outrelouxhe?

Waarom zou ik mijn woning in Outrelouxhe isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Mega of Poweo, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een aangename leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Daarnaast merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3600, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €255, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Vandaar check je waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de focus op moet liggen. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Ingrijpende onderhoudswerkzaamheden zoals vloer-, gevel of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Op deze pagina ontdek je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Dit ligt vaak ook in het schap bij de betere bouwmarkt als Dema, Gamma, Mr. Bricolage, Handy Home, Big Mat, Hubo. Kies een A-merk zoals Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Alles over de huidige isolatiepremie in Modave

Door een speciale premie wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De royale energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een aantal netbeheerders in België komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en check wat de gemeente Modave kan betekenen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij een minimum van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw woning of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je aanspraak doen op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Modave
Het is evident: je kunt flink bezuinigen met dak-, vloer of gevelisolatie. Maar let op, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een groene lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% speciaal opgezet voor de kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Outrelouxhe wat aansluit op jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. Via een warmtescan achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt. Onder andere enkel glas, afgeleefde muren of een lekkend rioleringssysteem. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Outrelouxhe voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Het dak renoveren is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het helder de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Outrelouxhe. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Standaard begint men met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vormen resulteren in een comfortabel wooncomfort en een fors lagere energierekening. De volgorde van maatregelen heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Werk aan slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor een gezond leefklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment