Woning isoleren Mespelare

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Mespelare? Goede isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. een isolatiemaatregel als het dak isoleren of tochtprofielen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen die financieel erg interessant zijn. Onderstaand check je bruikbare informatie over isolatie Mespelare. We bespreken vraagstukken over isolerende raamfolie en stappenplan woningisolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-mespelare-9200

 • Een flink lagere energierekening
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteDendermonde
Postcode9200
Gasverbruik23.860 kWh
Stroomverbruik3505,76607232764 kWh
Gemiddelde energierekening€178,30

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dat geval verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn in de regel goed geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. Op deze website vind jij de meest toegepaste toepassingen om jullie woning in Mespelare te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat zorgt voor een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Mespelare is financieel toegankelijk (gemiddeld zo’n € 810 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €250 per jaar (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en dat levert een enorme energiebesparing op. De prijzen liggen rond €1825 en de winst ligt rond de €190 per jaar. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, PUR schuim, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in België kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Mespelare kost gemiddeld €5450. Kun jij ook veel zelf doen? Dan kost het circa €1060. Het rendement is al snel €680 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De investering is ongeveer €13500. Dit levert op zo’n €870, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0noemen we nog meer mogelijke opties. In het volgende overzicht benoemen we de meest rendabele uitvoeringen.

 • Isoleren garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder isolatie: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isolatie: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isolatie van kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Mespelare (juni 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten of wellicht een duurzame toekomst? Isoleren van een woning in Mespelare is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2325 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1350 per 12 maanden. Hieronder ontdek je de totale kosten op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Mespelare. Ben je een handige doe-het-zelver? De totaalprijs is dan stukken betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een 4% spaarrekening. Een dak isoleren kan men terugverdienen in 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per soort vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3500)
€855
(€7250)
€1120
(€9250)
Vloerisolatie€145
(€1450)
€295
(€2200)
€315
(€3250)
Spouwmuur€305
(€975)
€570
(€2475)
€785
(€3500)
HR++ glas€205
(€2400)
€330
(€3850)
€365
(€5400)
isolatie mespelare 9200

Bekende Isolatiemerken:

 • Bauder
 • HPX
 • Eurofast
 • Fermacell
 • Isolatieshop

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Mespelare?

Waarom zou ik mijn huis in Mespelare isoleren?

Een goede woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder als Watz en Poweo, waar ook het klimaat van profiteert. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een comfortabel leefklimaat en een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Daarnaast merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3700 en geeft een besparing van €320 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Bekijk eerst wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Dan achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is goedkoper dan de ander. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Grootse werkzaamheden zoals isoleren van gevel, vloer of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie kopen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Op deze pagina ontdek je een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Brico, Big Mat, Gamma, Hubo, Dema. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Informatie rondom isolatiepremie in Dendermonde

Door te profiteren van de premies van de gemeente wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Dat werkt als volgt:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius 0
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Dendermonde meebetaalt.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Als er sprake is van 10 woningen in 1 straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw woning of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Dendermonde
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder rente (0%) in het leven geroepen voor de meest kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Aan de hand van ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Mespelare wat aansluit op jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door een warmtescan kom je erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, gammele muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in Mespelare voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Het dak voorzien van een extra schil is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Leuk detail: de winst van een woningisolatie ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vakmannen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Mespelare. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Standaard begint men met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een fijn en comfortabel binnenklimaat en veel minder stookkosten. De planning bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een prettig leefklimaat. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment