Woning isoleren Dendermonde

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Dendermonde? Goede isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van een investering zoals bijvoorbeeld isolatie buitenkant gevel of isolatie van verwarmingsbuizen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedendie financieel erg interessant zijn. Op deze website vind je uiteenlopende informatie over isolatie Dendermonde. Denk aan zaken als isolatie van muren en steenwol Isolatie. Direct actie ondernemen? Vul je gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-dendermonde-9200

 • Interessante jaarlijkse besparing
 • Minder tocht in huis
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Buitengeluid absorberen
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteDendermonde
Postcode9200
Gasverbruik21.350 kWh
Stroomverbruik3575 kWh
Gemiddelde energierekening€169,40

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dat geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn goed geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de paragraaf hierna zie je de meest rendabele toepassingen om een woning in Dendermonde te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een woning houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Dendermonde is aantrekkelijk (vanaf plusminus € 830 voor rijtjeshuizen) en de besparing op de energienota loopt op tot €245 per jaar (kosten april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en flink lagere energiekosten. De kosten fluctueren rond de €1875 en de besparing op de energienota loopt op tot €285, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, EPS parels, isolatiechape, chips. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Dendermonde kost gemiddeld €5000. Ben je zelf handig? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1200. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €700 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis houdt warmte beter vast. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €13300. Daarmee bespaar je ong. €800 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0zijn er verscheidene mogelijke vormen. Hieronder beschrijven we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Garage isoleren: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur isolatie: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isoleren: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Dendermonde (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten en natuurlijk een bewuste wereld? Isoleren van een huis in Dendermonde is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2775 m3. De besparing komt neer op €1275 (jaarlijks). Op deze website vind je de kosten (bij benadering) wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Dendermonde. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de totale kosten veel betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 4 procent spaarrente. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid zie je de geschatte opbrengst en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€4150)
€605
(€5650)
€970
(€9650)
Vloerisolatie€155
(€1050)
€290
(€1800)
€315
(€3600)
Spouwmuur€275
(€750)
€520
(€2125)
€790
(€3375)
HR++ glas€205
(€2725)
€265
(€3250)
€435
(€4925)
isolatie dendermonde 9200

Gangbare Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Meuwissen
 • Unilin

Meer weten over het isolatiebedrijf in Dendermonde?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Dendermonde isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energiebedrijf zoals Mega en Wase Wind, en is ook een heel groene oplossing. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Overigens geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3775 en dat bespaart tot €210 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Achterhaal eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Op die manier analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Ingrijpende klussen zoals dak-, vloer of gevelisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Op isolatiespecialisten.be vind je praktische info over veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij toonaangevende bouwmarkten als Gamma, Dema, Hubo, Big Mat, Brico, Mr. Bricolage. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: geen opname van vocht

Info over isolatiepremie in Dendermonde

Via de geldende premie wordt je woning isoleren nog verleidelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De speciale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Dendermonde in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Als er sprake is van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je jouw huis / appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Dendermonde
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met gevel-, vloer of dakisolatie. Echter, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) met 0% rente die kan worden aangevraagd door inwoners met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Aan de hand van het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Dendermonde wat overeenstemt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Dankzij een warmtescan achterhaal je wat de zwakke punten van de woning zijn. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, gammele muren of een verouderd dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Dendermonde voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Naar welke tarieven kijk je? Een oplossing voor je dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Dendermonde. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Kijk als eerste naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze 4 maatregelen bieden jou een comfortabele leefomgeving en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste aanpakt wordt mede bepaald door je budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is zeker nodig voor een aangenaam wooncomfort. Dat gaat via mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment