Woning isoleren Kemzeke

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Kemzeke? Goede isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij enkele acties zoals isolatie van buitenmuren of radiatorfolie worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Onderstaand lees je handige informatie over isolatie Kemzeke. Denk aan belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de spouw en houten vloer isoleren. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef jouw voorkeuren door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-kemzeke-9190

 • Een flink lagere energierekening
 • Bescherm tegen vocht
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Veel lokale specialisten

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteStekene
Postcode9190
Gasverbruik23.820 kWh
Stroomverbruik3504,51639785413 kWh
Gemiddelde energierekening€178,10

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Jammer, want zo zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn grondig geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze pagina bekijk jij de meest interessante acties om een woning in Kemzeke te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Kemzeke is aantrekkelijk (al vanaf +/- € 780 voor een rijtjeshuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €255 per jaar (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een fors lagere energierekening. De kosten zijn zo’n €1675 en de besparing op de energienota loopt op tot €245 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals icynene, steenwol, glaswol, folie. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in België zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Kemzeke kost plusminus €5350. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1090. Je energiekosten dalen flink, tot wel €820 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €11400. Hiermee bespaar je circa €820, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

Ook noemen we nog een aantal mogelijke alternatieven. In de volgende paragraaf bespreken we de meest interessante alternatieven.

 • Isoleren van garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isolatie van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isolatie van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Kemzeke (mei 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten of wellicht een CO-2 reducerende samenleving? Isoleren van een woning in Kemzeke is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2250 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €975 op jaarbasis. Hierna bekijk je de totale kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Kemzeke. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is in lijn met een 4% spaarrekening. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€4150)
€675
(€5050)
€1220
(€8250)
Vloerisolatie€140
(€1250)
€180
(€2200)
€330
(€2750)
Spouwmuur€200
(€975)
€640
(€2200)
€825
(€3000)
HR++ glas€200
(€2275)
€270
(€3350)
€390
(€5325)
isolatie kemzeke 9190

Interessante Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Bahco
 • Kingspan
 • Rockwool
 • Bauder

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Kemzeke?

Waarom mijn woning in Kemzeke isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Essent en Lampiris, waar ook het klimaat van profiteert. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een comfortabel binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Bovendien merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3175 en dat levert gemiddeld op €320 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Probeer te achterhalen wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Vandaar analyseer je op welke plekken er veel warmte lekt en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Ingrijpende investeringen als dak-, vloer of gevelisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. Onderstaand check je kort & bondige info over veel toegepaste manieren. Vaak wel op voorraad bij grotere bouwmarkten als Dema, Hubo, Gamma, Mr. Bricolage, Brico, Big Mat. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: geen opname van vocht

Alles over de huidige isolatiepremie in Stekene

Door de ondersteuning van de huidige premies wordt een huis isoleren verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Deze welbekende energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Stekene in dit verhaal kan kan doen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? Bij een minimum van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huidige woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Stekene
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen met isoleren van gevel, dak of vloer. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 zonder rente (0%) die er speciaal is voor kwetsbare woningeigenaren. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Door gebruik te maken van onderstaande tips bouw jij het isolatieplan Kemzeke wat past bij jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Dankzij een warmtescan komt u erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of lekkages. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Kemzeke voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: het rendement van woningisolatie is vele malen hoger dan de spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Kemzeke. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vormen resulteren in een gezond leefklimaat en veel lagere gaskosten. De volgorde van maatregelen is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Genoeg ventileren

  In het geval van goede isolatie kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een werkende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een prettig klimaat in huis. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment