Woning isoleren Kieldrecht

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Kieldrecht? Een solide isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. enkele acties zoals tussenwanden isoleren en kieren dichten kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Hieronder tref je handige informatie over isolatie Kieldrecht. We bespreken topics als isolatie van de buitengevel en K-waarde. Meteen besparen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-kieldrecht-9130

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Bescherm tegen vocht
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteBeveren-Waas
Postcode9130
Gasverbruik23.700 kWh
Stroomverbruik3500,76737443358 kWh
Gemiddelde energierekening€177,52

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de volgende paragraaf ontdek jij de populairste methodes om jouw woning in Kieldrecht te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw huis verliest niet onnodig warmte en het biedt een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Kieldrecht is interessant (al vanaf +/- € 930 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €205 per jaar (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en verlaagt het energiegebruik. De prijzen zijn ongeveer €1650 en de besparing loopt op tot €275 p/jaar. De eenvoudigste manier is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. Veel van de Belgische daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Kieldrecht kost gemiddeld €5800. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €1190. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €810 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €11800. Hiermee bespaar je circa €910 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Daarnaast onderscheiden we nog enkele aantrekkelijke opties. In de volgende paragraaf bediscussiëren we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isoleren schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Kieldrecht (juni 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten of bijdragen aan een groenere maatschappij? Isoleren van een woning in Kieldrecht is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2425 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1000 per jaar. Op deze pagina ontdek je de verwachte kosten op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Kieldrecht. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de tarieven veel betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is in lijn met een royale 4% spaarrekening. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen zeven jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per oplossing tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3300)
€795
(€6750)
€1190
(€9000)
Vloerisolatie€125
(€1350)
€295
(€2150)
€385
(€3250)
Spouwmuur€190
(€1675)
€720
(€2525)
€895
(€3200)
HR++ glas€225
(€2825)
€330
(€3375)
€355
(€4825)
isolatie kieldrecht 9130

Erkende Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Bahco
 • Delta

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Kieldrecht?

Waarom moet ook ik mijn huis in Kieldrecht isoleren?

Een vakkundige woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier zoals Mega of Comfort Energy, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam klimaat in huis en een flinke toename van de woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Overigens biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3000, waarbij u een besparing realiseert van €205, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Hierdoor komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Grote acties als isolatie van dak, gevel of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. Onderstaand check je een korte omschrijving van de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Hubo, Handy Home, Dema, Brico, Big Mat. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Info over isolatiepremie in Beveren-Waas

Door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Heb ik recht op zo’n subsidie? Zo’n energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De netbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en check wat de gemeente Beveren-Waas aanbiedt.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij een minimum van 10 huizen in een straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je jouw huidige woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je een beroep doen opde totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Beveren-Waas
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen door je huis te isoleren. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% opgezet voor de kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ga jij ook van start? D.m.v. de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Kieldrecht wat dan voldoet aan jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Door een warmtescan komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Kieldrecht voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Een oplossing voor je dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het helder je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere lokale isolatiebedrijven in Kieldrecht. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een fijn en comfortabel binnenklimaat en veel lagere gaskosten. Wat je als eerste doet heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is essentieel voor de gezondheid. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment