Woning isoleren Regio Oost Vlaanderen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Oost Vlaanderen? Vakkundige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van een aantal stappen zoals isolatie van de spouw of radiatorfolie plaatsen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Hierna tref je uitgebreide informatie over isolatie Oost Vlaanderen. Denk aan thema’s als buisisolatie en Rc-waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef jouw voorkeuren door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-oost-vlaanderen-9150

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Minder last van trek en tocht
 • Minder uitstoot van CO2
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat zijn de kosten van isolatie in Oost Vlaanderen (juni 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten of bijdragen aan een CO-2 reducerende gemeenschap? Isoleren van een woning in Oost Vlaanderen is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2375 m3. Dat komt neer op €1200 per jaar. Op deze pagina ontdek je de uiteindelijke kosten zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Oost Vlaanderen. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de tarieven veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dakisolatie verdien je terug in zo’n zeven jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vier jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per doel kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3450)
€725
(€4500)
€1130
(€8400)
Vloerisolatie€135
(€1350)
€200
(€2100)
€365
(€2700)
Spouwmuur€395
(€1300)
€620
(€2050)
€895
(€3500)
HR++ glas€225
(€2600)
€295
(€3100)
€415
(€4500)

Gent
Zelzate
Destelbergen
Lochristi
Melle
Sint-Niklaas
Beveren-Waas
Temse
Kruibeke
Lokeren
Sint-Gillis-Waas
Moerbeke-Waas
Wachtebeke
Stekene
Dendermonde
Hamme
Wetteren
Zele
Waasmunster
Buggenhout
Wichelen
Laarne
Lebbeke
Berlare
Aalst
Lede
Ninove
Erpe-Mere
Haaltert
Denderleeuw
Geraardsbergen
Sint-Lievens-Houtem
Herzele
Lierde
Ronse
Zottegem
Zwalm
Brakel
Horebeke
Maarkedal
Kluisbergen
Oudenaarde
Kruisem
Wortegem-Petegem
Deinze
Nazareth
Merelbeke
Sint-Martens-Latem
De Pinte
Oosterzele
Zulte
Aalter
Gavere
Eeklo
Lievegem
Evergem
Assenede
Kaprijke
Sint-Laureins
Maldegem

Informatie rondom isolatiepremie in Oost Vlaanderen

Door de ondersteuning van een premie vanuit overheid of gemeente wordt woningisolatie nog lucratiever. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een aantal netbeheerders in België stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en check wat de gemeente Oost Vlaanderen meebetaalt.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? In het geval van ten minste 10 woningen mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je aanspraak doen op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Oost Vlaanderen
Het is simpel: je kunt flink bezuinigen met isolatie van dak, gevel of vloer. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) die kan worden aangevraagd door inwoners met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!