Woning isoleren Esen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Esen? Degelijke isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij een investering zoals de schuur isoleren of tochtbanden kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties met een prima rendement. Op isolatiespecialisten.be komen we met bruikbare informatie over isolatie Esen. We staan stil bij belangrijke onderwerpen zoals isolerende raamfolie en glaswol isolatie. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-esen-8600

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Minder problemen met vocht
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Ook geluidsdicht
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteDiksmuide
Postcode8600
Gasverbruik22.350 kWh
Stroomverbruik3475 kWh
Gemiddelde energierekening€171,31

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn veelal grondig geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de volgende paragraaf achterhaal jij de meest populaire methodes om jouw woning in Esen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het woonobject houdt de warmte binnenboord, met als effect een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Esen is aantrekkelijk (rond de € 830 voor rijtjeshuizen) en de besparing op de energienota loopt op tot €260 op jaarbasis (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten fluctueren rond de €1825 en de potentiële besparing ligt op €255 per jaar. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Esen kost gemiddeld €4900. Kun jij ook veel zelf doen? Dan kost het circa €1120. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €680 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je woning verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €13000. De winst is circa €960 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

0bestaan er nog enkele populaire oplossingen. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest rendabele alternatieven.

 • Garage isoleren: Een garage om van te genieten
 • Schuur-isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isoleren zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isolatie: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Esen (juni 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten en tegelijkertijd een energiebewuste gemeenschap? Isoleren van een huis in Esen kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2075 m3. Dat komt neer op €1375 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal komen we met de uiteindelijke kosten op het moment dat je in zee gaat met een isolatiespecialist in Esen. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de tarieven stukken beter.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement komt overeen met een royale 4% spaarrekening. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus negen jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 6 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per mogelijkheid zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3550)
€755
(€6600)
€1210
(€8950)
Vloerisolatie€115
(€1450)
€190
(€1800)
€385
(€3450)
Spouwmuur€350
(€1050)
€670
(€2050)
€865
(€3600)
HR++ glas€190
(€1950)
€315
(€4050)
€395
(€4850)
isolatie esen 8600

Actuele Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Meuwissen
 • Rockwool

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Esen?

Waarom moet ook ik mijn huis in Esen isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een energiebedrijf zoals OCTA+ en Poweo, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een comfortabele leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Bovendien zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3325 en dat bespaart tot €260 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan komt u erachter wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige projecten zoals dak-, gevel of vloerisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, kopen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. Op deze website check je een samenvatting van veel toegepaste manieren. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Dema, Big Mat, Hubo, Brico, Handy Home, Gamma. Bekende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Aanvragen van isolatiepremie in Diksmuide

Met behulp van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? De populaire energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Diksmuide voor jou kan doen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij minstens 10 woningen is er de speciale burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kun je aanspraak doen op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Diksmuide
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van gevel, dak of vloer. Maar, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 met 0% rente die kan worden aangevraagd door kwetsbare woningeigenaren. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? D.m.v. de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Esen wat conformeert aan jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Geholpen door een warmtescan kom je erachter hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om enkel glas, oude muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Esen voor deskundig advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Leuk detail: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Esen. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vormen leiden tot een gezond leefklimaat en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste aanpakt kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Investeer in een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is essentieel voor een gezond binnenklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment