Woning isoleren Tiegem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Tiegem? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. enkele acties als muren isoleren of schuimstrips gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Op deze website check je handige informatie over isolatie Tiegem. Je kunt denken aan zaken als isolatie van de spouwmuur en ventilatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-tiegem-8573

 • Een fors lagere energierekening
 • Minder tocht in huis
 • Duurzame investering
 • Voor iedere portemonnee
 • Gunstiger energielabel van de woning

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteAnzegem
Postcode8573
Gasverbruik22.260 kWh
Stroomverbruik3430 kWh
Gemiddelde energierekening€169,93

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dat geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn standaard uitstekend geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze pagina lees jij de meest rendabele acties om jouw woning in Tiegem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Tiegem kan erg voordelig (gemiddeld zo’n € 820 voor een tussenwoning) en het bespaart je al gauw €240 per 12 maanden (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en bespaart veel energie. De tarieven fluctueren rond de €1950 en je bespaart al snel €265 per jaar. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als steenwol, dekens, folie, icynene. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. Veel daken van Vlaamse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Tiegem kost je zo’n €4500. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1220. Het voordeel loopt al gauw op tot €720 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11100. Daarmee bespaar je grofweg €910, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

0kennen we diverse vaak toegepaste werkzaamheden. In de volgende paragraaf behandelen we de populairste mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder isolatie: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Tiegem (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten en uiteraard een energiezuinige gemeenschap? Isoleren van een woning in Tiegem is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2325 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1050 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder komen we met de uiteindelijke kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Tiegem. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn in dat geval veel aantrekkelijker.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
De woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar en bij een spouwmuur is dat 5,5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per optie zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3300)
€865
(€7200)
€1220
(€8900)
Vloerisolatie€120
(€1300)
€205
(€2600)
€330
(€2750)
Spouwmuur€395
(€1000)
€720
(€2350)
€870
(€3025)
HR++ glas€200
(€2400)
€315
(€4250)
€420
(€5375)
isolatie tiegem 8573

Erkende Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Petralana
 • Blauwplaat

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Tiegem?

Waarom moet ook ik mijn huis in Tiegem isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als Eneco en Trevion, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dit heeft als resultaat een aangenaam klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Daarnaast merk je een toename van comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3700, waarbij u een besparing realiseert van €200 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Zo komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil jij ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Grote werkzaamheden zoals isolatie van vloer, gevel of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie bestellen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Hierna bekijk je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij de betere bouwmarkt als Gamma, Mr. Bricolage, Handy Home, Big Mat, Brico, Hubo. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: neemt geen vocht op

Alles over de huidige isolatiepremie in Anzegem

Door te profiteren van een premie vanuit overheid of gemeente wordt een huis isoleren lucratiever. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De speciale energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Anzegem kan betekenen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Als er sprake is van tien huizen in dezelfde straat / gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw eigen huis of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Anzegem
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag met gevel-, vloer of dakisolatie. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Door de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Tiegem wat past bij jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Aan de hand van een warmtescan analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend rioleringssysteem. Zoek een isolatiedeskundige in Tiegem voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Weet je waar de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Tiegem. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze stappen leiden tot een optimaal leefklimaat en veel minder stookkosten. De volgorde is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Genoeg ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een prettig wooncomfort. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment