Woning isoleren Kaaskerke

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Kaaskerke? Goed toegepaste isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met enkele acties als bijv. isolatie van de binnengevel en naden en kieren dichten kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Onderstaand tref je bruikbare informatie over isolatie Kaaskerke. Denk aan topics als isolerende raamfolie en K-waarde. Direct aan de slag? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-kaaskerke-8600

 • De energiekosten gaan omlaag
 • Een prettige leefomgeving
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Een rustigere woning (geluid)
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteDiksmuide
Postcode8600
Gasverbruik22.360 kWh
Stroomverbruik3480 kWh
Gemiddelde energierekening€171,47

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dat is verspilling, want zo verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de basis correct geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de volgende paragraaf tref je de meest toegepaste werkzaamheden om jullie woning in Kaaskerke te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Kaaskerke is goed te betalen (vanaf plusminus € 830 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €295 per jaar (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten fluctueren rond de €1800 en de winst ligt rond de €270 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn icynene, folie, dekens, glaswol. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Kaaskerke kost gemiddeld €5000. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €1210. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €780, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten worden geschat op zo’n €13100. Hiermee bespaar je ong. €970 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

Verder noemen we meerdere vaak toegepaste oplossingen. In het gedeelte hierna behandelen we de meest rendabele opties.

 • Isoleren garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isoleren van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isolatie: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Kaaskerke (juni 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten of wellicht een energiezuinige gemeenschap? Isoleren van de woning in Kaaskerke is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2000 m3. Dat komt neer op €825 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal tref je de hoogte van de investering wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Kaaskerke. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de prijzen stukken beter.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is in lijn met 4 procent rente. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4,5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per type kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3500)
€635
(€6700)
€1070
(€8450)
Vloerisolatie€125
(€1250)
€265
(€1750)
€375
(€3400)
Spouwmuur€370
(€1150)
€670
(€2150)
€820
(€3025)
HR++ glas€245
(€2800)
€305
(€3575)
€420
(€5300)
isolatie kaaskerke 8600

Gangbare Isolatiemerken:

 • Bauder
 • HPX
 • Eurofast
 • Fermacell
 • Isolatieshop

Meer weten over het isolatiebedrijf in Kaaskerke?

Waarom mijn woning in Kaaskerke isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een energieleverancier als Essent of Lampiris, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een gezond wooncomfort en de waarde van jouw woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Verder neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3375, waarbij u een besparing realiseert van €220 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Bekijk eerst wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Daardoor analyseer je wat er aan warmte weglekt en waar de focus op moet liggen. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct een woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Omvangrijke activiteiten als isoleren van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. Grote winst valt te behalen met het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie plakken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Op isolatiespecialisten.be komen we met nuttige informatie over de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij populaire bouwmarkten als Mr. Bricolage, Hubo, Dema, Big Mat, Brico, Handy Home. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Informatie rondom isolatiepremie in Diksmuide

Via een premie vanuit overheid of gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Heb ik recht op zo’n subsidie? De populaire energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Diksmuide in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Overigens Vanaf 10 huizen in een straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Diksmuide
Het is simpel: je kunt flink bezuinigen door het isoleren van je woning. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% die kan worden aangevraagd door mensen met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Op basis van de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Kaaskerke wat strookt met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Op basis van een warmtescan ontdek je wat er aan warmte weglekt. Voorbeelden zijn dubbel glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Ga naar de isolatiedeskundige in Kaaskerke voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Weet je waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Kaaskerke. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze acties leiden tot een comfortabel binnenklimaat en veel lagere gaskosten. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer slimme ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een aangename leefomgeving. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment