Woning isoleren Spiere

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Spiere? Een grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels een aantal stappen als de spouwmuur isoleren of buisisolatie heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Spiere. We bespreken onderwerpen als tussenwanden isoleren en vocht in huis of vochtproblemen. Direct aan de slag? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-spiere-8587

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Controle over de temperatuur
 • Goed voor het milieu
 • Rust en comfort in huis
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteSpiere-Helkijn
Postcode8587
Gasverbruik22.320 kWh
Stroomverbruik3460 kWh
Gemiddelde energierekening€170,85

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn meestal solide geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Verderop tref je de meest toegepaste manieren om een woning in Spiere te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Spiere kan erg voordelig (al vanaf +/- € 830 voor een tussenwoning) en je bespaart al snel €295 per 12 maanden (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) houdt warmte in huis en verlaagt het energiegebruik. De kosten zijn zo’n €1600 en je bespaart op de energierekening, tot wel €280 per jaar. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiechape, PUR schuim, chips, EPS parels. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Spiere kost doorgaans €4800. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €990. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €780 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €11600. Het voordeel is circa €880 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Als aanvulling op bovenstaande onderscheiden we verscheidene mogelijke uitvoeringen. In de volgende paragraaf benoemen we de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Garage isoleren: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur-isoleren: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isolatie zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isolatie: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isolatie in Spiere (juni 2024)?

Wil jij lagere energielasten of wellicht een duurzame maatschappij? Isoleren van een woning in Spiere is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2350 m3. De besparing komt neer op €1175 p/jaar. Op ons isolatie portaal kijken we naar de kosten (bij benadering) op het moment dat je kiest voor een isolatiespecialist in Spiere. Kan je zelf goed klussen? De totaalprijs is dan veel aantrekkelijker.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het huidige rendement is te vergelijken met een 4% spaarrekening. Het isoleren van je dak kent een terugverdientijd van plus minus negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3250)
€645
(€5100)
€920
(€8450)
Vloerisolatie€115
(€1400)
€260
(€1950)
€400
(€3400)
Spouwmuur€235
(€825)
€530
(€2275)
€895
(€3050)
HR++ glas€215
(€2950)
€325
(€4025)
€380
(€4775)
isolatie spiere 8587

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Bahco
 • Kingspan
 • Rockwool
 • Bauder

Meer weten over het isolatiebedrijf in Spiere?

Waarom zou ik mijn woning in Spiere isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Luminus en Lampiris, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een aangename leefomgeving en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Tevens biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3200 en dat bespaart tot €330, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Daardoor kom je erachter op welke plekken warmte vrijkomt en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige acties zoals isolatie van vloer, gevel of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. Voorbeelden zijn kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. Hieronder lees je praktische info over de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Mr. Bricolage, Big Mat, Hubo, Gamma, Dema, Brico. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Belangrijke details over isolatiepremie in Spiere-Helkijn

Door een premie vanuit overheid of gemeente wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Zo’n energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een enkele netwerkbeheerder helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Spiere-Helkijn kan betekenen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij minimaal 10 huizen in een straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Spiere-Helkijn
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen met gevel-, dak of vloerisolatie. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen 0% rente in het leven geroepen voor mensen met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Door de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Spiere wat conformeert aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed wat er gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn. Onder andere dun (tochtig) glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Ga naar de isolatiedeskundige in Spiere voor deskundig advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel wil je uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Spiere. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vormen resulteren gegarandeerd in een aangenaam klimaat in huis en zorgen voor een laag energietarief. Het werkschema wordt mede bepaald door je budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een comfortabel wooncomfort. Onder andere via mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment