Woning isoleren Bossuit

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Bossuit? Grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Aan de hand van enkele acties zoals vloerisolatie en isolerende kozijnen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina check je nuttige informatie over isolatie Bossuit. Denk aan items als spouwmuurisolatie en koudebruggen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef je wensen door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-bossuit-8583

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Minder tocht in huis
 • Goed voor het klimaat
 • Minder geluidsoverlast
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteAvelgem
Postcode8583
Gasverbruik22.300 kWh
Stroomverbruik3450 kWh
Gemiddelde energierekening€170,54

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Zonde, want zo vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans grondig geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de volgende paragraaf bekijk jij de interessantste manieren om jullie woning in Bossuit te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte beter vast, en faciliteert een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Bossuit kan zeer goedkoop (vanaf zo’n € 720 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €220 (jaarlijkst, tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) geeft de kou geen kans en je verbruikt minder energie. De prijzen zijn zo’n €1700 en het bespaart circa €215 per jaar. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als steenwol, glaswol, folie, icynene. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Belgische daken zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Bossuit kost gemiddeld €5700. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1060. Het rendement is al snel €720 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis verliest veel minder warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11200. De winst is pakweg €760 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0bestaan er verschillende alternatieve opties. Hierna behandelen we de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Schuur isolatie: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder isolatie: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isoleren: Betaalbare oplossing
 • Isoleren kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Bossuit (mei 2024)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota en ook een CO-2 reducerende wereld? Isoleren van een woning in Bossuit is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2125 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1300 per jaar. Op deze pagina calculeren we de totale kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Bossuit. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de totale kosten een stuk lager.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een 6 procent spaarrente. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per type kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€4150)
€655
(€6600)
€1100
(€8700)
Vloerisolatie€115
(€1400)
€220
(€1850)
€400
(€3150)
Spouwmuur€365
(€1575)
€440
(€2650)
€855
(€3025)
HR++ glas€240
(€2500)
€300
(€3350)
€450
(€5100)
isolatie bossuit 8583

Bekende Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Simson
 • Illbruck
 • Soprema
 • Isover

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Bossuit?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Bossuit isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een maatschappij als Eneco of Lampiris, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een prettig leefklimaat en een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Tevens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3650 en dat bespaart tot €330 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Bekijk eerst wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Vandaar achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige activiteiten zoals dak-, vloer of gevelisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie gebruiken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verschillende soorten materialen. Onderstaand lees je een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Brico, Gamma, Big Mat, Dema, Handy Home, Mr. Bricolage. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Belangrijke details over isolatiepremie in Avelgem

Door de huidige premies worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De netbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Avelgem kan betekenen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij minimaal 10 woningen in 1 straat heb je recht op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huis / appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) profiteer je ook nog eens van een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Avelgem
Het is evident: je kunt flink bezuinigen dankzij woningisolatie. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) speciaal voor inwoners met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Via het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Bossuit wat aansluit op dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed wat er gebeurd is. Met behulp van een warmtescan kom je erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Bijvoorbeeld dubbel glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Bossuit voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Bossuit. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze onderdelen hebben als resultaat een gezond binnenklimaat en een significant lagere energierekening. De volgorde van isoleren bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond leefklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment