Woning isoleren Gullegem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Gullegem? Een solide isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Aan de hand van een paar maatregelen als bijv. de garage isoleren of isolerende deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Hieronder tref je waardevolle informatie over isolatie Gullegem. We zoomen in op zaken als de spouwmuur isoleren en Rc-waarde. Direct actie ondernemen? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-gullegem-8560

 • Lagere energierekening
 • Een aangename leefomgeving
 • CO2 uitstoot beperken
 • Minder storende geluiden
 • Gunstig ten tijde van verkoop

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteWevelgem
Postcode8560
Gasverbruik22.200 kWh
Stroomverbruik3400 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In zo’n geval verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn goed geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Onderstaand achterhaal jij de interessantste onderdelen om jullie woning in Gullegem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het huis verliest niet onnodig warmte en het biedt een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Gullegem is financieel toegankelijk (vanaf zo’n € 870 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €245 per jaar (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en je verbruikt minder energie. De tarieven liggen rond €1600 en de besparing op de energienota loopt op tot €255 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiechape, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. Veel van de Belgische daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Gullegem kost je zo’n €4950. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €1170. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €820 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €12600. Het rendement is plusminus €790 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Als aanvulling op bovenstaande bestaan er nog enkele mogelijke werkzaamheden. In de volgende paragraaf bespreken we de meest populaire werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Schuur isolatie: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Gullegem (juni 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten en natuurlijk een energiebewuste samenleving? Isoleren van een woning in Gullegem kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. De isolatie van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2775 m3. De besparing komt neer op €1400 per jaar. Op deze website kijken we naar de uiteindelijke kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Gullegem. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totaalprijs is dan stukken beter.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is overeenkomstig met een 5 procent spaarrente. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in 8 jaar en bij een spouwmuur is dat 4,5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3250)
€745
(€6750)
€1110
(€9100)
Vloerisolatie€135
(€1500)
€210
(€2250)
€300
(€3300)
Spouwmuur€205
(€1700)
€470
(€2100)
€900
(€3025)
HR++ glas€215
(€2175)
€260
(€4175)
€375
(€4525)
isolatie gullegem 8560

Actuele Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Bahco
 • Delta

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Gullegem?

Waarom moet ook ik mijn huis in Gullegem isoleren?

Een goede woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een maatschappij als Mega of Antargaz, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een prettig klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Overigens merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3125, dat betekent een winst van 345 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Schets voor jezelf de situatie wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Op die manier ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de eerste stappen dus zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitgebreide werkzaamheden als isolatie van dak, gevel of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie integreren en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. Op isolatiespecialisten.be komen we met kort & bondige info over de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij toonaangevende bouwmarkten als Gamma, Mr. Bricolage, Dema, Brico, Hubo, Handy Home. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Alles over de huidige isolatiepremie in Wevelgem

Dankzij de premies van de gemeente wordt een huis isoleren lucratiever. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De royale energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Wevelgem voor jou kan doen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij een minimum van 10 woningen in 1 straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Wevelgem
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van dak, gevel of vloer. Maar onderschat niet, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 met een rente van 0% bedoeld voor mensen met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? Met behulp van onderstaande tips creëer je een isolatieplan Gullegem wat past bij jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Aan de hand van een warmtescan ontdekt u waar eventuele luchtlekken zijn. Wat we tegenkomen is enkel glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Zoek een isolatiedeskundige in Gullegem voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat heb je te besteden? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het helder de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere erkende isolatiebedrijven in Gullegem. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Start altijd met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze acties resulteren in een optimaal wooncomfort en een veel lagere energierekening. De volgorde van maatregelen wordt mede bepaald door je budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In het geval van goede isolatie kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond klimaat in huis. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment