Woning isoleren Lampernisse

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Lampernisse? Goede isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Eigenaar van een ouder huis? Middels enkele acties als isolatie van de schuur of tochtprofielen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal bekijk je uiteenlopende informatie over isolatie Lampernisse. Bijvoorbeeld topics als vloerisolatie en lambda waarde. Meteen besparen? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-lampernisse-8600

 • Hoog rendement
 • Een gezond leefklimaat
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Beperking geluiden van buiten
 • Stap 1 voor een gasvrije woning

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteDiksmuide
Postcode8600
Gasverbruik22.380 kWh
Stroomverbruik3490 kWh
Gemiddelde energierekening€171,78

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dit scenario verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn doorgaans goed geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de paragraaf hierna tref je de interessantste toepassingen om een woning in Lampernisse te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte beter vast, met als effect een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Lampernisse is interessant (gemiddeld zo’n € 960 voor een tussenwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €275 (jaarlijkst, tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en veel minder stookkosten. De tarieven liggen rond €1825 en je bespaart al snel €280 p/jaar. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, PUR schuim, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in België hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Lampernisse kost om en nabij de €5200. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1170. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €780 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11200. Dit levert op circa €950 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder noemen we nog meer vaak toegepaste werkzaamheden. Hierna benoemen we de meest interessante vormen.

 • Isolatie garage: Een garage om van te genieten
 • Schuur isoleren: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isolatie zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isoleren van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de kosten van isolatie in Lampernisse (juli 2024)?

Wil jij een lagere energierekening en een energiebewuste samenleving? Isoleren van jouw woning in Lampernisse is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2400 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €800 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatiespecialisten.be calculeren we de totale kosten wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Lampernisse. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de prijzen erg interessant.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met 5 procent rente. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n 7,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per optie tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3800)
€795
(€7000)
€1050
(€8750)
Vloerisolatie€160
(€1500)
€180
(€1650)
€355
(€3500)
Spouwmuur€225
(€1125)
€460
(€2750)
€935
(€3350)
HR++ glas€220
(€2825)
€295
(€3925)
€355
(€4975)
isolatie lampernisse 8600

Gangbare Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Petralana
 • Borgh
 • Illbruck
 • Meuwissen

Meer weten over het isolatiebedrijf in Lampernisse?

Waarom mijn woning in Lampernisse isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een maatschappij als Essent of Elegant, en is ook een heel groene oplossing. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond leefklimaat en een hogere waarde van de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Eveneens geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3525 en dat levert gemiddeld op €210 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Probeer te achterhalen wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op die manier ziet u op welke plekken warmte vrijkomt en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Grootse maatregelen zoals isolatie van dak, gevel of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Hierna vind je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Hubo, Brico, Gamma, Mr. Bricolage, Dema, Big Mat. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Info over isolatiepremie in Diksmuide

Dankzij een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt je woning isoleren nog leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en check wat de gemeente Diksmuide kan betekenen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Met de hele straat isoleren? Bij ten minste 10 woningen kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Diksmuide
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met gevel-, dak of vloerisolatie. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met 0% rente bedoeld voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Door middel van het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Lampernisse wat schikt naar jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners wat er gedaan is. Met behulp van een warmtescan achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt. Onder andere warmtedoorlatend glas, verouderde muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Lampernisse voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Een actie aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Lampernisse. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Start altijd met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze acties resulteren in een comfortabel binnenklimaat en je verbruikt minder energie. De planning heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In het geval van goede isolatie kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond wooncomfort. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment