Woning isoleren Gijzelbrechtegem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Gijzelbrechtegem? Gedegen isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? Met haalbare maatregelen als bijv. triple glas en verwarmingsbuizen isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Hieronder check je belangrijke informatie over isolatie Gijzelbrechtegem. We zoomen in op zaken als triple glas en condensvorming. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-gijzelbrechtegem-8570

 • De energienota gaat omlaag
 • Een comfortabel leefklimaat
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Meer stilte in huis
 • Ruime keuze in aannemers

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteAnzegem
Postcode8570
Gasverbruik22.220 kWh
Stroomverbruik3410 kWh
Gemiddelde energierekening€169,31

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Zonde, want zo verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn standaard uitstekend geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. Starten met isolatie bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze website check jij de meest toegepaste acties om jouw woning in Gijzelbrechtegem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Gijzelbrechtegem is goedkoop (al vanaf € 720 voor een rijtjeshuis) en de potentiële besparing ligt op €240 (jaarlijkst, kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten variëren rond €1725 en de winst ligt rond de €195 per jaar. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn vloerisolatieplaten, EPS parels, PUR schuim, chips. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in België zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Gijzelbrechtegem kost je zo’n €5900. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €1110. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €870 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het huis verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12600. Daarmee bespaar je ongeveer €870 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0zijn er nog meer aantrekkelijke werkzaamheden. In de volgende paragraaf vermelden we de meest interessante werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur isolatie: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isolatie: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isolatie in Gijzelbrechtegem (juni 2024)?

Is jouw doel ook lagere energielasten en tegelijkertijd een energiezuinige samenleving? Isoleren van jouw woning in Gijzelbrechtegem kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2300 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1050 op jaarbasis. Op deze pagina vind je de totale prijs wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Gijzelbrechtegem. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn in dat geval stukken beter.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
De woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 7 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per optie kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3400)
€715
(€5150)
€1230
(€9800)
Vloerisolatie€140
(€1300)
€225
(€1800)
€330
(€3300)
Spouwmuur€360
(€1150)
€600
(€2125)
€795
(€3575)
HR++ glas€245
(€2550)
€260
(€3050)
€395
(€4775)
isolatie gijzelbrechtegem 8570

Bekende Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Soprema
 • NMC
 • Eurofast

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Gijzelbrechtegem?

Waarom zou ik mijn huis in Gijzelbrechtegem isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een energiebedrijf als Luminus en Elegant, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een optimaal leefklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Daarnaast biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3000 en besparen tot €350 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Achterhaal eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Bekijk de warmtescan. Zo ontdekt u waar de zwakke plekken liggen en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct je huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Diepgaande acties zoals isolatie van vloer, dak of gevel kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten zijn er allerlei mogelijkheden. Populaire vormen zijn dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie bestellen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Op isolatiespecialisten.be tref je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Dema, Brico, Gamma, Hubo, Big Mat, Mr. Bricolage. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: neemt geen vocht op

Info over isolatiepremie in Anzegem

Door gebruik te maken van de huidige premies wordt woningisolatie nog lucratiever. Heb ik recht op zo’n subsidie? De royale energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Anzegem aanbiedt.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Overigens Bij minimaal 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Anzegem
Het is simpel: je kunt flink bezuinigen door het isoleren van je woning. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Door ons stappenplan kom je met een isolatieplan Gijzelbrechtegem wat matcht met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan achterhaalt u op welke plekken warmte vrijkomt. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Gijzelbrechtegem voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere lokale isolatiebedrijven in Gijzelbrechtegem. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen resulteren gegarandeerd in een aangenaam leefklimaat en een fors lagere energierekening. De volgorde is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor een optimaal wooncomfort. Dit kan met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment