Woning isoleren Nieuwkapelle

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Nieuwkapelle? Gedegen isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? Met een aantal stappen zoals de vloer isoleren of tochtwering heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op ons isolatie portaal tref je handige informatie over isolatie Nieuwkapelle. Bijvoorbeeld vraagstukken over de gevel isoleren en koudebruggen. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-nieuwkapelle-8600

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Weinig last meer van vocht
 • Groene investering
 • Speciale groene leningen
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteDiksmuide
Postcode8600
Gasverbruik22.400 kWh
Stroomverbruik3500 kWh
Gemiddelde energierekening€172,08

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Op dat moment verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn in de regel solide geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de volgende paragraaf bekijk je de meest populaire methodes om je woning in Nieuwkapelle te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw woning verliest niet onnodig warmte en het biedt een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Nieuwkapelle kan erg voordelig (plusminus € 850 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €215 per jaar (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten zijn zo’n €1600 en de winst ligt rond de €275 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in België zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Nieuwkapelle kost plusminus €4700. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1190. Het rendement is al snel €700 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13400. Daarmee bespaar je pakweg €940 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder noemen we nog meer rendabele mogelijkheden. Hierna beschrijven we de meest rendabele opties.

 • Isoleren garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isoleren van schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isolatie: Relatief goedkope methode
 • Isolatie kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Nieuwkapelle (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor bezuinigen op de energiekosten of wellicht een duurzame gemeenschap? Isoleren van een woning in Nieuwkapelle kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2375 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1325 p/jaar. Hierna check je de kosten (bij benadering) op het moment dat je dit laat doen door een isolatiespecialist in Nieuwkapelle. Ben je een handige doe-het-zelver? De totaalprijs is dan een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid kun je de verwachte opbrengst bekijken en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3350)
€755
(€5900)
€950
(€8800)
Vloerisolatie€130
(€1050)
€230
(€2350)
€365
(€3250)
Spouwmuur€330
(€1475)
€530
(€2150)
€805
(€3475)
HR++ glas€210
(€2300)
€295
(€3550)
€360
(€4650)
isolatie nieuwkapelle 8600

Erkende Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Kingspan
 • Siniat

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Nieuwkapelle?

Wat is het voordeel van mijn woning in Nieuwkapelle isoleren?

Een vakkundige woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energiebedrijf als Mega en Antargaz, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Ook is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3650 en besparen tot €290 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Stap dan direct over op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op die manier ontdek je hoeveel warmte de woning verliest en wat de eerste stappen dus zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige activiteiten zoals isoleren van dak, vloer of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met een klein budget zijn er allerlei mogelijkheden. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. Hierna check je een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij erkende bouwmarkten als Dema, Brico, Big Mat, Hubo, Gamma, Mr. Bricolage. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Alles over de huidige isolatiepremie in Diksmuide

Door te profiteren van de huidige premies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Deze welbekende energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en check wat de gemeente Diksmuide aan kan bieden.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Samen met de buren besparen? Vanaf 10 woningen in 1 gemeente of straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huis / appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Diksmuide
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag met vloer-, gevel of dakisolatie. Echter, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Bekijk ook eens de groene leningen als bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Middels de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Nieuwkapelle wat schikt naar jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed wat er gebeurd is. Dankzij een warmtescan ontdekt u wat er aan warmte weglekt. Voorbeelden zijn dubbel glas, verouderde muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Nieuwkapelle voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Maatregelen treffen rondom het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie is vele malen hoger dan de spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Nieuwkapelle. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vormen leiden tot een gezond leefklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. Het werkschema is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In het geval van goede isolatie kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is essentieel voor een aangenaam wooncomfort. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment