Woning isoleren Pervijze

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Pervijze? Goed toegepaste isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. een aantal stappen zoals bijvoorbeeld gevelisolatie en radiatorfolie plaatsen worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Hieronder tref je bruikbare informatie over isolatie Pervijze. We bespreken belangrijke onderwerpen zoals buisisolatie en steenwol. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-pervijze-8600

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Een optimale leefomgeving
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Reductie geluid
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteDiksmuide
Postcode8600
Gasverbruik22.430 kWh
Stroomverbruik3515 kWh
Gemiddelde energierekening€172,55

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dit scenario verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn degelijk geïsoleerd. Bij oude huizen (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In het volgende stukje vind je de interessantste methodes om je woning in Pervijze te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Pervijze is aantrekkelijk (rond de € 830 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €270 per 12 maanden (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en je verbruikt minder energie. De tarieven zijn ongeveer €1750 en je profiteert van een besparing tot wel €270 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als icynene, steenwol, glaswol, dekens. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in België kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Pervijze kost gemiddeld €5600. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €980. Je energiekosten dalen flink, tot wel €760 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woonruimte verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12100. Je profiteert van pakweg €750, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

Daarnaast bestaan er diverse populaire vormen. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest interessante uitvoeringen.

 • Isoleren garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isoleren van schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isoleren zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isolatie in Pervijze (juni 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten en tegelijk een energiezuinige samenleving? Isoleren van jouw woning in Pervijze kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2300 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1300 (jaarlijks). Onderstaand komen we met de verwachte kosten zodra dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Pervijze. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de totale kosten stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een 5% spaarrekening. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in 7 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per actie tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3200)
€865
(€4900)
€920
(€8900)
Vloerisolatie€115
(€1450)
€280
(€2350)
€390
(€2900)
Spouwmuur€290
(€1175)
€440
(€2050)
€915
(€3400)
HR++ glas€235
(€1825)
€260
(€4050)
€350
(€4425)
isolatie pervijze 8600

Gangbare Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Recticel
 • Petralana
 • Simson
 • Kingspan

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Pervijze?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Pervijze isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Essent en Elegant, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabele leefomgeving en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas is stukken effectiever dan dubbel of enkel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Verder zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3050, dat betekent een winst van 255, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Dan ziet u wat er aan warmte weglekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende klussen als isolatie van vloer, gevel of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. Wat veel toegepast wordt is het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Op isolatiespecialisten.be komen we met praktische info over de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Big Mat, Handy Home, Brico, Dema, Gamma. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Alles over de huidige isolatiepremie in Diksmuide

Met behulp van een speciale premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? Zo’n energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Diksmuide aan kan bieden.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Bij ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) heb je ook recht op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Diksmuide
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van vloer, gevel of dak. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je onvoldoende budget hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% in het leven geroepen voor de kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Met ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Pervijze wat aansluit op jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. Dankzij een warmtescan achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Pervijze voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Naar welke tarieven kijk je? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Pervijze. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen bieden sowieso een optimaal wooncomfort en verlagen het energiegebruik. De volgorde van isoleren wordt mede bepaald door je budget.

 5. Slim ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer een werkende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een aangenaam wooncomfort. Via toepassingen als mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment