Woning isoleren Oostkerke

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Oostkerke? Een solide isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij enkele acties als de garage isoleren en warmtereflecterende folie kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina komen we met handige informatie over isolatie Oostkerke. Je kunt denken aan vraagstukken over de bodem isoleren en koudebruggen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-oostkerke-8600

 • Je energierekening gaat omlaag
 • Einde van vochtproblemen
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Maak je huis stiller
 • De waarde van de woning neemt toe

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteDiksmuide
Postcode8600
Gasverbruik22.410 kWh
Stroomverbruik3505 kWh
Gemiddelde energierekening€172,24

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Jammer, want zo vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn in de basis correct geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Bijgaand bekijk je de populairste acties om je woning in Oostkerke te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Oostkerke is goedkoop (ongeveer € 880 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €260 op jaarbasis (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) houdt warmte in huis en veel minder stookkosten. De kosten bedragen zo’n €1800 en het resultaat is zo’n €270 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn chips, vloerisolatieplaten, EPS parels, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in België zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Oostkerke kost om en nabij de €5900. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €990. Je energiekosten dalen flink, tot wel €800, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12500. Hiermee bespaar je pakweg €990, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatief is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Wat kan ik nog meer doen?

0kennen we diverse aantrekkelijke uitvoeringen. Hieronder praten we over de meest interessante oplossingen.

 • Isoleren van garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur-isoleren: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Oostkerke (juni 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten of bijdragen aan een CO-2 reducerende wereld? Isoleren van jouw woning in Oostkerke is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2525 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1300 per jaar. Op isolatiespecialisten.be check je de uiteindelijke kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Oostkerke. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de onkosten veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
De woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 5% rente. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar 6 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per doel kun je de verwachte opbrengst bekijken en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€4050)
€735
(€4700)
€1140
(€8700)
Vloerisolatie€160
(€1050)
€230
(€2650)
€310
(€3300)
Spouwmuur€265
(€950)
€460
(€2100)
€825
(€3575)
HR++ glas€195
(€2500)
€325
(€4100)
€445
(€4650)
isolatie oostkerke 8600

Interessante Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Bauder
 • HPX
 • IKO enertherm
 • Illbruck

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Oostkerke?

Waarom zou ik mijn huis in Oostkerke isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een energieleverancier zoals Eneco en Trevion, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een aangenaam binnenklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Evengoed merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3950 en dat bespaart tot €290 per jaar. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Bekijk eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Daardoor ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Omvangrijke projecten zoals isolatie van dak, gevel of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. In de box hieronder ontdek je een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Handy Home, Dema, Brico, Big Mat, Hubo, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Alles over de huidige isolatiepremie in Diksmuide

Door een premie vanuit overheid of gemeente wordt woningisolatie nog uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een aantal netbeheerders in België keert premies uit tot €15 per m2.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Diksmuide aanbiedt.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Bij minstens 10 woningen in 1 straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Diksmuide
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van dak, gevel of vloer. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen 0% rente opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Met behulp van het advies hieronder ontwikkel je het isolatieplan Oostkerke wat schikt naar jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan check je waar de meeste warmte ontsnapt. Onder andere warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Oostkerke voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten is significant beter dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Experts vergelijken

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Oostkerke. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Kijk als eerste naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vormen hebben als resultaat een optimale leefomgeving en veel lagere gaskosten. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Voldoende ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Investeer in een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is essentieel voor een prettig klimaat in huis. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment