Woning isoleren Leke

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Leke? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? Via haalbare maatregelen als bijv. isolatie van de spouwmuur of radiatorfolie aanbrengen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Hieronder vind je uiteenlopende informatie over isolatie Leke. Dit gaan om bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals warmtereflecterende folie en Rc-waarde. Direct actie ondernemen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-leke-8600

 • Een flink lagere energierekening
 • Een gezond klimaat in huis
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Geluidswerende werking
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteDiksmuide
Postcode8600
Gasverbruik22.390 kWh
Stroomverbruik3495 kWh
Gemiddelde energierekening€171,93

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn in de basis prima geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze website check je de interessantste onderdelen om je woning in Leke te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Leke kan erg voordelig (al vanaf +/- € 740 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €210 (jaarlijkst, prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en maakt dat de energierekening minder wordt. De prijzen zijn zo’n €1700 en je bespaart al snel €280 op jaarbasis. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Leke kost +/- €4700. Ben je zelf handig? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1110. Het voordeel loopt al gauw op tot €700 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13400. Hiermee bespaar je plusminus €950 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Daarnaast noemen we verschillende aantrekkelijke vormen. Hierna vermelden we de meest toegepaste vormen.

 • Garage-isoleren: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isolatie van schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte-isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isolatie in Leke (juni 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten of bijdragen aan een duurzame samenleving? Isoleren van jouw huis in Leke kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2000 m3. Dat is dus al gauw €1475 p/jaar. Op ons isolatie portaal tref je de hoogte van de investering wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Leke. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totale kosten zijn dan stukken beter.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het rendement is in lijn met een royale 6% spaarrekening. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen negen jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts zes jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3050)
€785
(€6600)
€1020
(€9600)
Vloerisolatie€125
(€1450)
€215
(€2500)
€310
(€2950)
Spouwmuur€350
(€1575)
€690
(€2025)
€915
(€3600)
HR++ glas€225
(€2075)
€325
(€3950)
€445
(€4575)
isolatie leke 8600

Bekende Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Isover
 • NMC
 • Kingspan Unidek
 • Fermacell

Meer weten over het isolatiebedrijf in Leke?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Leke isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals Watz en Elegant, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een aangename leefomgeving en de woning neemt in waarde toe. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Daarnaast merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3100, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €340, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Daardoor analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de focus op moet liggen. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Omvangrijke investeringen zoals isoleren van vloer, gevel of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen kun jij al veel betekenen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, kopen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Op isolatiespecialisten.be lees je meer info over de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Brico, Dema, Big Mat, Mr. Bricolage, Hubo, Gamma. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Aanvragen van isolatiepremie in Diksmuide

Door te profiteren van een speciale premie wordt woningisolatie nog leuker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is er op meerdere niveau’s. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius 0
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Diksmuide meebetaalt.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) is er daarbovenop een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Diksmuide
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen met isolatie van vloer, gevel of dak. Onthoud wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% speciaal opgezet voor de meest kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Met behulp van de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Leke wat dan voldoet aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. Door middel van een warmtescan zie je op welke plekken warmte vrijkomt. Wat we tegenkomen is dubbel glas, verouderde muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Leke voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Leuk detail: je profijt van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Leke. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een comfortabel klimaat in huis en structureel lagere energielasten. De planning kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een correct geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor een comfortabel klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment