Woning isoleren Keiem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Keiem? Vakkundige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van een paar maatregelen als de buitengevel isoleren of radiatorisolatie heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina komen we met uitgebreide informatie over isolatie Keiem. Je leest uitvoerig over onderwerpen als spouwmuren isoleren en condensvorming. Direct aan de slag? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-keiem-8600

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Een gezond klimaat in huis
 • Een verantwoorde keuze
 • Dempt het geluid
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteDiksmuide
Postcode8600
Gasverbruik22.370 kWh
Stroomverbruik3485 kWh
Gemiddelde energierekening€171,62

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dit scenario vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn meestal gedegen geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In het volgende stukje ontdek jij de meest rendabele methodes om jullie woning in Keiem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Keiem kan erg voordelig (vanaf zo’n € 820 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €295 (jaarlijkst, tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en verlaagt het energiegebruik. De prijzen zijn gemiddeld €1625 en de potentiële besparing ligt op €230 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals EPS parels, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, PUR schuim. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Keiem kost +/- €5150. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €1160. De potentiële besparing ligt op €830 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €11400. Het rendement is pakweg €750 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Overigens onderscheiden we verschillende interessante alternatieven. In het gedeelte hierna praten we over de meest rendabele opties.

 • Isoleren garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Isolatie schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isolatie van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Keiem (juli 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten en tegelijkertijd een bewuste samenleving? Isoleren van de woning in Keiem kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning valt er veel te krijgen. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2125 m3. Dat is dus al gauw €1450 per 12 maanden. Onderstaand bekijk je de totale prijs als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Keiem. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de tarieven een stuk lager.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Een woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een royale 5% spaarrekening. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- zeven jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per actie kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3250)
€885
(€4600)
€1140
(€9050)
Vloerisolatie€120
(€1150)
€280
(€2550)
€360
(€3600)
Spouwmuur€395
(€1750)
€640
(€2450)
€795
(€3225)
HR++ glas€190
(€2250)
€310
(€3600)
€355
(€4800)
isolatie keiem 8600

Gangbare Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Ursa
 • Bahco
 • Siniat
 • Unilin

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Keiem?

Wat is het voordeel van mijn woning in Keiem isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Eneco of Elegant, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een optimaal leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Daarnaast zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3275, waarbij u een besparing realiseert van €235 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Hierdoor analyseer je hoeveel warmte de woning verliest en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grote projecten zoals isoleren van vloer, dak of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. Grote winst valt te behalen met naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Op deze pagina vind je een samenvatting van het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij erkende bouwmarkten als Big Mat, Mr. Bricolage, Dema, Brico, Gamma, Hubo. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie over isolatiepremie in Diksmuide

Dankzij een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De royale energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Diksmuide aan kan bieden.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Bij minstens 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) is er daarbovenop een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Diksmuide
Het is simpel: de energierekening kan flink omlaag door te isoleren. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen 0% rente in het leven geroepen voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? D.m.v. tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Keiem wat matcht met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Geholpen door een warmtescan check je waar de zwakke plekken liggen. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, oude muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Keiem voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Weet je waar de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Keiem. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vier onderdelen bieden jou een comfortabel leefklimaat en veel minder stookkosten. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Voldoende ventileren

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Investeer in een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een prettig binnenklimaat. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment