Woning isoleren Jeneffe

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Jeneffe? Grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Eigenaar van een ouder huis? Middels een investering als bijv. vliering isoleren en radiatorfolie heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op deze website check je uitgebreide informatie over isolatie Jeneffe. Denk aan onderwerpen als dakisolatie en energiebespaarlening. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-jeneffe-4357

 • Significant lagere energiekosten
 • Geen vochtproblemen
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Snel te plaatsen
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieLuik
GemeenteDonceel
Postcode4357
Gasverbruik22.400 kWh
Stroomverbruik3500 kWh
Gemiddelde energierekening€172,08

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dit scenario zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn meestal goed geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Hierna achterhaal jij de interessantste stappen om een woning in Jeneffe te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw woning verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Jeneffe is voordeling (vanaf € 860 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €185 per jaar (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) geeft de kou geen kans en bespaart veel energie. De tarieven bedragen zo’n €2000 en het bespaart circa €185 p/jaar. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als glaswol, steenwol, dekens, folie. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in België hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Jeneffe kost plusminus €5650. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1210. Het voordeel loopt al gauw op tot €740 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je huis verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €11800. Hiermee bespaar je zo’n €890 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Ook kennen we verscheidene aantrekkelijke mogelijkheden. Hierna beoordelen we de meest interessante oplossingen.

 • Garage isoleren: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Minder last van ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Jeneffe (juni 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten en tegelijk een groenere toekomst? Isoleren van de woning in Jeneffe kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2400 m3. Dat komt neer op €1150 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website tref je de verwachte kosten op het moment dat je in zee gaat met een isolatiespecialist in Jeneffe. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de tarieven veel betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n 7,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per maatregel vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3200)
€735
(€5000)
€920
(€9350)
Vloerisolatie€130
(€1450)
€220
(€2350)
€355
(€2900)
Spouwmuur€185
(€1250)
€540
(€2650)
€780
(€3000)
HR++ glas€240
(€1825)
€270
(€3425)
€415
(€5200)
isolatie jeneffe 4357

Populaire Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Kingspan
 • Siniat

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Jeneffe?

Waarom moet ook ik mijn huis in Jeneffe isoleren?

Een gedegen woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Eneco en Elegant, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een comfortabel binnenklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Overigens biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3325, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €250 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Hierdoor analyseer je hoeveel warmte de woning verliest en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct een woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Grote onderhoudswerkzaamheden als isoleren van vloer, dak of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. Op deze pagina ontdek je een samenvatting van de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Hubo, Dema, Handy Home, Big Mat, Gamma, Brico. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Info over isolatiepremie in Donceel

Door gebruik te maken van de huidige premies wordt woningisolatie nog interessanter. Heb ik recht op subsidie? De speciale energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Dat werkt als volgt:

 • Een aantal netbeheerders in België komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te zien wat de gemeente Donceel meebetaalt.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Overigens Bij minimaal 10 woningen kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kun je een beroep doen opeen forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Donceel
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen door je huis te isoleren. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal opgezet voor de meest kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Door middel van ons stappenplan creëer je een isolatieplan Jeneffe wat overeenstemt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Wat is de leeftijd van het huis en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. Dankzij een warmtescan kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, verrotte muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Jeneffe voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Jeneffe. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze onderdelen hebben als resultaat een prettige leefomgeving en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde van isoleren is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor voldoende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam leefklimaat. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment