Woning isoleren Hodeige

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Hodeige? Goed toegepaste isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Eigenaar van een ouder huis? Via een aantal stappen als spouwmuurisolatie en tochtstrips of tochtbanden worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Hierna bekijk je diverse informatie over isolatie Hodeige. We bespreken onderwerpen als warmtereflecterende folie en warmtelekken. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Dien een aanvraag in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-hodeige-4351

 • Je energierekening gaat omlaag
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieLuik
GemeenteRemicourt
Postcode4351
Gasverbruik22.380 kWh
Stroomverbruik3490 kWh
Gemiddelde energierekening€171,78

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dit scenario zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn goed geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Hierna zie je de meest rendabele toepassingen om je woning in Hodeige te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Hodeige is goed te betalen (om en nabij de € 840 voor rijtjeshuizen) en je profiteert van een besparing tot wel €215 per 12 maanden (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en zorgt voor een laag energietarief. De onkosten bedragen zo’n €1625 en de winst ligt rond de €240 per jaar. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, isolatiematrassen, PUR schuim, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Vlaamse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Hodeige kost doorgaans €4950. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €1210. Het rendement is al snel €720, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je woning houdt warmte beter vast. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €11000. De winst is circa €790 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Daarnaast kennen we diverse populaire werkzaamheden. In het gedeelte hierna praten we over de meest populaire opties.

 • Isoleren van garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur-isoleren: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren van kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Hodeige (februari 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota en ook een groenere gemeenschap? Isoleren van een woning in Hodeige is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2650 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1375 op jaarbasis. Hierna ontdek je de hoogte van de investering in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Hodeige. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3050)
€835
(€7100)
€1020
(€9950)
Vloerisolatie€150
(€1300)
€245
(€1900)
€395
(€3450)
Spouwmuur€200
(€850)
€670
(€2025)
€800
(€3400)
HR++ glas€225
(€2150)
€270
(€3325)
€415
(€4725)
isolatie hodeige 4351

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Petralana
 • Borgh
 • Illbruck
 • Meuwissen

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Hodeige?

Waarom mijn woning in Hodeige isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Watz of Trevion, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een prettig leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evengoed merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3025, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €225 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Doe eerst onderzoek naar hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op die manier zie je waar de meeste warmte ontsnapt en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige maatregelen als isolatie van dak, vloer of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Onderstaand tref je meer info over het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Handy Home, Big Mat, Dema, Hubo, Mr. Bricolage, Brico. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Alles over de huidige isolatiepremie in Remicourt

Met behulp van een premie vanuit overheid of gemeente wordt woningisolatie nog interessanter. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De speciale energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en check wat de gemeente Remicourt voor jou kan doen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isoleren samen met jouw buren? In het geval van ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Remicourt
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen met het isoleren van je woning. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Middels het advies hieronder creëer je een isolatieplan Hodeige wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. Middels een warmtescan check je wat er aan warmte weglekt. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Hodeige voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel wil je uitgeven? Een oplossing voor je dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het helder de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Hodeige. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Begin – indien nodig – met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een gezond wooncomfort en flink lagere energiekosten. De volgorde van maatregelen wordt mede bepaald door je budget.

 5. Goede ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een optimale leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment