Woning isoleren Voroux-Goreux

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Voroux-Goreux? Vakkundige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van muren en radiatorfolie plaatsen heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Op ons isolatie portaal vind je bruikbare informatie over isolatie Voroux-Goreux. Bijvoorbeeld topics als gevelisolatie en K-waarde. Direct aan de slag? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-voroux-goreux-4347

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Een optimaal klimaat in huis
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Je kunt veel zelf doen
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieLuik
GemeenteFexhe-Le-Haut-Clocher
Postcode4347
Gasverbruik22.340 kWh
Stroomverbruik3470 kWh
Gemiddelde energierekening€171,16

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dat geval verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn vaak prima geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op isolatiespecialisten.be tref je de meest populaire stappen om jouw woning in Voroux-Goreux te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het woonobject houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Voroux-Goreux is financieel toegankelijk (rond de € 820 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €250 per 12 maanden (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en lagere maandlasten door een lagere energienota. De onkosten zijn gemiddeld €1950 en je bespaart op de energierekening, tot wel €195 elk jaar opnieuw. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, chips, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Voroux-Goreux kost zo’n €5700. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €970. Het voordeel loopt al gauw op tot €770, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13000. Dit levert op plusminus €800 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0bestaan er verschillende populaire vormen. In onderstaande tekst vermelden we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Garage-isoleren: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur isoleren: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder isolatie: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Voroux-Goreux (mei 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten of een energiebewuste wereld? Isoleren van een huis in Voroux-Goreux is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 valt er veel te krijgen. De isolatie van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2675 m3. De besparing komt neer op €1350 p/jaar. Hierna komen we met de kosten (bij benadering) wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Voroux-Goreux. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de tarieven veel aantrekkelijker.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in negen jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per oplossing kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3500)
€835
(€5600)
€1160
(€8550)
Vloerisolatie€125
(€1500)
€175
(€1850)
€315
(€3450)
Spouwmuur€235
(€900)
€490
(€2650)
€910
(€3575)
HR++ glas€200
(€2625)
€280
(€4100)
€410
(€4675)
isolatie voroux-goreux 4347

Professionele Isolatiemerken:

 • Isover
 • NMC
 • Delta
 • Unilin
 • Recticel

Meer weten over het isolatiebedrijf in Voroux-Goreux?

Waarom juist nu mijn huis in Voroux-Goreux isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een energiebedrijf als Essent of Wase Wind, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een optimale leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas is stukken effectiever dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Tevens geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3850 en dat bespaart tot €310 p/jaar. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Bekijk eerst wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Dan check je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grootse klussen als isolatie van vloer, gevel of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken heel wisselende materialen. Op isolatiespecialisten.be tref je praktische info over het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Big Mat, Dema, Mr. Bricolage, Hubo, Brico, Handy Home. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Informatie rondom isolatiepremie in Fexhe-Le-Haut-Clocher

Door te profiteren van een premie vanuit overheid of gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te kijken wat de gemeente Fexhe-Le-Haut-Clocher op dit vlak doet.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Als er sprake is van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw woning of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) heb je ook recht op een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Fexhe-Le-Haut-Clocher
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van dak, gevel of vloer. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) bedoeld voor de meest kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Voroux-Goreux wat in lijn is met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed wat er reeds is uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan analyseert u wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Voroux-Goreux voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat zijn financiële eisen? Het aanpakken van het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Voroux-Goreux. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen bieden sowieso een aangenaam warm huis en veel lagere gaskosten. Waar jij mee start wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal een aangenaam leefklimaat. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment