Woning isoleren Celles

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Celles? Degelijke isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een wat ouder huis? Middels een aantal stappen zoals bijvoorbeeld de spouwmuur isoleren of isolerende kozijnen kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op isolatiespecialisten.be vind je uiteenlopende informatie over isolatie Celles. We bespreken onderwerpen als kieren dichten en condensvorming. Direct aan de slag? Schets jouw situatie en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-celles-4317

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Weinig last meer van vocht
 • Draag bij aan een milieu
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieLuik
GemeenteFaimes
Postcode4317
Gasverbruik22.240 kWh
Stroomverbruik3420 kWh
Gemiddelde energierekening€169,62

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Jammer, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn meestal prima geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In het volgende stukje tref je de meest populaire onderdelen om je woning in Celles te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Celles is goed te betalen (ongeveer € 760 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €225 per 12 maanden (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte in huis en maakt dat de energierekening minder wordt. De tarieven zijn gemiddeld €1850 en het resultaat is zo’n €260, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, vloerisolatieplaten, PUR schuim, EPS parels. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Celles kost ongeveer €4650. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1100. De potentiële besparing ligt op €840 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De investering is ongeveer €13400. Daarmee bespaar je ong. €900, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

0zien we verscheidene vaak toegepaste oplossingen. In het volgende overzicht beoordelen we de interessantste werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isoleren: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Celles (juli 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten of bijdragen aan een milieuvriendelijke gemeenschap? Isoleren van een huis in Celles is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. Isolatie van een woning van voor 1974 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2700 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1050 per 12 maanden. Onderstaand ontdek je de totale kosten als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Celles. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totaalprijs is dan stukken betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 4 procent spaarrente. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per werkzaamheden kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3750)
€725
(€6250)
€910
(€8300)
Vloerisolatie€125
(€1150)
€250
(€2550)
€395
(€3450)
Spouwmuur€280
(€1275)
€720
(€2700)
€925
(€3075)
HR++ glas€210
(€2250)
€280
(€3550)
€425
(€5350)
isolatie celles 4317

Bekende Isolatiemerken:

 • Delta
 • Siniat
 • Rockwool
 • HPX
 • Borgh

Meer weten over het isolatiebedrijf in Celles?

Waarom juist nu mijn huis in Celles isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een energiebedrijf zoals Essent en Antargaz, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een optimaal binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Bovendien biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3375, waarbij u een besparing realiseert van €275 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Breng eerst in kaart wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan check je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je graag je huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitgebreide activiteiten zoals isolatie van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. Enkele voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. Op isolatiespecialisten.be tref je een samenvatting van het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Handy Home, Gamma, Brico, Big Mat, Hubo, Dema. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: geen opname van vocht

Informatie over isolatiepremie in Faimes

Met hulp van de geldende premie wordt een huis isoleren lucratiever. Heb ik recht op subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te weten te komen wat de gemeente Faimes in dit verhaal kan kan doen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Overigens Bij een minimum van tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) is er daarbovenop een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Faimes
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van dak, vloer of gevel. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) die kan worden aangevraagd door de meest kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? D.m.v. het advies hieronder creëer je een isolatieplan Celles wat conformeert aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gebeurd is. Dankzij een warmtescan achterhaal je op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Celles voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Celles. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een aangenaam wooncomfort en veel minder stookkosten. Wat je als eerste aanpakt kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Genoeg ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een prettige leefomgeving. Doe dat met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment