Woning isoleren Freloux

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Freloux? Degelijke isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld dakisolatie en verwarmingsbuizen isoleren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op isolatiespecialisten.be komen we met nuttige informatie over isolatie Freloux. We staan stil bij thema’s als de garage isoleren en koudeval. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef je wensen door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-freloux-4347

 • Aantrekkelijk rendement
 • Een gezond wooncomfort
 • Kies voor een beter milieu
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieLuik
GemeenteFexhe-Le-Haut-Clocher
Postcode4347
Gasverbruik22.310 kWh
Stroomverbruik3455 kWh
Gemiddelde energierekening€170,70

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Op dat moment verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn doorgaans gedegen geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. Op deze website check je de meest populaire stappen om jouw woning in Freloux te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je huis verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Freloux kan erg voordelig (vanaf ongeveer € 760 voor tussenwoningen) en de potentiële besparing ligt op €220 op jaarbasis (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en een fors lagere energierekening. De kosten zijn gemiddeld €1650 en je profiteert van een besparing tot wel €190 per jaar. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als chips, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Freloux kost gemiddeld €5900. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €950. De potentiële besparing ligt op €890 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het woonobject verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De tarieven kunnen oplopen tot €13100. Hiermee bespaar je om en nabij €830 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

0kennen we meerdere mogelijke alternatieven. In onderstaande tekst benoemen we de interessantste uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur-isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder-isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte-isoleren: Vermindert kans op allergische reacties

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Freloux (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota en tegelijkertijd een bewuste maatschappij? Isoleren van een woning in Freloux is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2700 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1300 per jaar. Op deze pagina komen we met de hoogte van de investering als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Freloux. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn in dat geval veel voordeliger.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. Een dak isoleren heb je terugverdiend in negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per soort kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3750)
€835
(€5550)
€1190
(€8550)
Vloerisolatie€160
(€1300)
€210
(€1800)
€340
(€3000)
Spouwmuur€215
(€1650)
€470
(€2275)
€815
(€3175)
HR++ glas€205
(€2075)
€315
(€4100)
€375
(€5300)
isolatie freloux 4347

Populaire Isolatiemerken:

 • HPX
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Recticel
 • Knauf Insulation

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Freloux?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Freloux isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een energieaanbieder zoals OCTA+ of Lampiris, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een prettig wooncomfort en een hogere waarde van de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Evengoed merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3550 en dat bespaart tot €300, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Dan analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de snelle winsten zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Uitgebreide klussen als dak-, vloer of gevelisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten zijn er allerlei mogelijkheden. Grote winst valt te behalen met kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. Hierna komen we met een beknopte omschrijving veel toegepaste manieren. Vaak verkrijgbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Gamma, Big Mat, Hubo, Dema, Handy Home, Mr. Bricolage. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Alles over de huidige isolatiepremie in Fexhe-Le-Haut-Clocher

Door gebruik te maken van de premies die de gemeente verstrekt wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De royale energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De netbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te achterhalen wat de gemeente Fexhe-Le-Haut-Clocher aanbiedt.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? In het geval van ten minste 10 woningen in 1 straat is er de speciale burenpremie.
 • Indien je jouw bestaande huis op 3 verschillende plekken isoleert heb je ook recht op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Fexhe-Le-Haut-Clocher
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen met isolatie van vloer, gevel of dak. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% die kan worden aangevraagd door inwoners met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Door middel van de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Freloux wat schikt naar jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Geholpen door een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken er veel warmte lekt. Onder andere dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Freloux voor deskundig advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak renoveren is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Freloux. Vergelijk zeker verschillende offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze acties resulteren in een fijn en comfortabel binnenklimaat en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde van isoleren heeft vooral te maken met het budget.

 5. Goede ventilatie

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw een ventilatieplanVentileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor de gezondheid van de bewoners. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment