Woning isoleren Ways

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Ways? Vakkundige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij haalbare maatregelen als de binnengevel isoleren en isolerende deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna komen we met uiteenlopende informatie over isolatie Ways. Denk aan belangrijke onderwerpen zoals isolatie van platte dak en spuitisolatie. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-ways-1474

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Een gezonde leefomgeving
 • Zet het milieu op 1
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieWaals Brabant
GemeenteGenappe
Postcode1474
Gasverbruik20.880 kWh
Stroomverbruik3440 kWh
Gemiddelde energierekening€164,40

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dit scenario verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn doorgaans behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. Op deze website check jij de populairste onderdelen om jouw woning in Ways te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Ways is financieel toegankelijk (plusminus € 960 voor een rijtjeshuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €220 per jaar (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en verlaagt het energiegebruik. De kosten variëren rond €1700 en het bespaart circa €185 p/jaar. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiematrassen, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Ways kost je zo’n €5500. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €1210. Je energiekosten dalen flink, tot wel €860 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woonruimte verliest veel minder warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13000. De winst is pakweg €930 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder onderscheiden we verschillende alternatieve mogelijkheden. Hieronder beschrijven we de meest populaire oplossingen.

 • Isolatie garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur isolatie: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isoleren van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Ways (juli 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten of wellicht een milieuvriendelijke maatschappij? Isoleren van de woning in Ways is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2025 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1200 (jaarlijks). Op deze website calculeren we de totale kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Ways. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn in dat geval erg interessant.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is in lijn met een royale 4% spaarrekening. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per type tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3600)
€595
(€4650)
€1020
(€9000)
Vloerisolatie€150
(€1200)
€190
(€1700)
€375
(€2900)
Spouwmuur€375
(€1450)
€680
(€2150)
€935
(€3025)
HR++ glas€220
(€2500)
€285
(€3875)
€390
(€5375)
isolatie ways 1474

Actuele Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Petralana
 • Borgh
 • Illbruck
 • Meuwissen

Meer weten over het isolatiebedrijf in Ways?

Waarom mijn woning in Ways isoleren?

Een goede woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een energieaanbieder zoals Luminus en Lampiris, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een gezonde leefomgeving en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Overigens is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3775, dat betekent een winst van 350 per jaar. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Analyseer allereerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Op die manier wordt het duidelijk op welke plekken er veel warmte lekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande onderhoudswerkzaamheden als isolatie van vloer, dak of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Vaak gaat het om naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. In de box hieronder komen we met een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij erkende bouwmarkten als Dema, Big Mat, Gamma, Handy Home, Mr. Bricolage, Brico. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Alles over de huidige isolatiepremie in Genappe

Met behulp van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De royale energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een enkele netwerkbeheerder 0
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Genappe voor jou kan doen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Bij minstens 10 huizen in een straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Zodra je jouw huis / appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Genappe
Het is simpel: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van gevel, dak of vloer. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) die kan worden aangevraagd door kwetsbare woningeigenaren. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Dankzij de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Ways wat dan voldoet aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker wat er reeds is uitgevoerd. Met behulp van een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in Ways voor advies op maat.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel wil je uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Offertes opvragen

  Weet je waar je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Ways. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Standaard begint men met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze onderdelen hebben als resultaat een prettig klimaat in huis en een significant lagere energierekening. Het werkschema wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment