Woning isoleren Regio Waals Brabant

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Waals Brabant? Goede isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van enkele acties zoals bijvoorbeeld de bodem isoleren of tochtwering gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Op isolatiespecialisten.be tref je nuttige informatie over isolatie Waals Brabant. Bijvoorbeeld zaken als isolatie van deuren en Pur Isolatieplaten. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef jouw voorkeuren door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-waals-brabant-1310

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Meer warmte en minder vocht
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Je kunt veel zelf doen
 • Stap 1 voor een gasvrije woning

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Waals Brabant (juli 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten en natuurlijk een duurzame wereld? Isoleren van jouw woning in Waals Brabant is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2150 m3. Dat komt neer op €1150 (jaarlijks). Onderstaand kijken we naar de totale prijs in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Waals Brabant. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de kosten stukken betaalbaarder.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
De woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het geschatte rendement komt overeen met een 5 procent spaarrente. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per mogelijkheid tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3450)
€625
(€7450)
€1230
(€9550)
Vloerisolatie€140
(€1200)
€255
(€1600)
€395
(€3500)
Spouwmuur€245
(€1400)
€580
(€2575)
€820
(€3325)
HR++ glas€190
(€2600)
€270
(€3425)
€440
(€5275)

Wavre
La Hulpe
Incourt
Beauvechain
Chaumont-Gistoux
Rixensart
Ottignies-Louvain-La-Neuve
Orp-Jauche
Hélécine
Perwez
Ramillies
Jodoigne
Lasne
Grez-Doiceau
Nivelles
Waterloo
Braine-L’Alleud
Rebecq
Mont-Saint-Guibert
Braine-Le-Château
Chastre
Walhain
Ittre
Genappe
Tubize
Court-Saint-Etienne
Villers-La-Ville

Informatie rondom isolatiepremie in Waals Brabant

Dankzij een speciale premie wordt je woning isoleren nog lucratiever. Heb ik recht op subsidie? De royale energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en check wat de gemeente Waals Brabant op dit vlak doet.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Waals Brabant
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen met isolatie van vloer, gevel of dak. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!