Woning isoleren Genappe

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Genappe? Degelijke isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? Via een aantal stappen zoals de kruipruimte isoleren of isolerende kozijnen heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op isolatiespecialisten.be lees je diverse informatie over isolatie Genappe. We staan stil bij belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de spouw en spuitisolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-genappe-1470

 • Supersnel terugverdient
 • Een gezonde leefomgeving
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Aantrekkelijke groene lening
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieWaals Brabant
GemeenteGenappe
Postcode1470
Gasverbruik20.420 kWh
Stroomverbruik3510 kWh
Gemiddelde energierekening€164,06

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Jammer, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn doorgaans voldoende geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. Op deze pagina lees jij de meest toegepaste onderdelen om jullie woning in Genappe te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Genappe kan zeer goedkoop (vanaf € 840 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €260 per jaar (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en verlaagt het energiegebruik. De tarieven zijn zo’n €1825 en de besparing op de energienota loopt op tot €270 per jaar. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiechape, PUR schuim, vloerisolatieplaten, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Genappe kost plusminus €4500. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1010. De besparing loopt op tot €870 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €13400. Daarmee bespaar je ong. €930 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Daarnaast zijn er nog een aantal mogelijke werkzaamheden. In de volgende paragraaf vermelden we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isolatie schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Genappe (mei 2024)?

Wil je streven naar bezuinigen op de energiekosten en natuurlijk een duurzame toekomst? Isoleren van jouw woning in Genappe kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2375 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €875 op jaarbasis. Hierna check je de kosten (bij benadering) wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Genappe. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de onkosten stukken beter.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een 6% spaarrekening. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per optie zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3550)
€725
(€6900)
€950
(€9450)
Vloerisolatie€120
(€1300)
€245
(€2200)
€385
(€3200)
Spouwmuur€270
(€900)
€480
(€2475)
€945
(€3425)
HR++ glas€205
(€2575)
€335
(€4250)
€420
(€5375)
isolatie genappe 1470

Gangbare Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Meuwissen
 • Soprema
 • Delta
 • IKO enertherm

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Genappe?

Waarom zou ik mijn woning in Genappe isoleren?

Een goede woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Mega of Poweo, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een gezond leefklimaat en een hogere waarde van de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Overigens merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3850, dat betekent een winst van 295, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Ga eerst eens na welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Zo check je wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden als isolatie van dak, gevel of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Hierna bekijk je een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Te koop bij populaire bouwmarkten als Dema, Hubo, Big Mat, Gamma, Handy Home, Mr. Bricolage. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: een gesloten celstructuur

Info over isolatiepremie in Genappe

Met behulp van een speciale premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een aantal netbeheerders in België komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en lees eens wat de gemeente Genappe aan kan bieden.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? In het geval van ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Als je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert heb je ook recht op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Genappe
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Maar, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) die er speciaal is voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Gebruikmakend van onderstaande tips creëer je een isolatieplan Genappe wat aansluit op jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed in welke mate de woning is aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan zie je op welke plekken warmte vrijkomt. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Genappe voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een oplossing voor je dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Genappe. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Begin – indien nodig – met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze acties bieden jou een lekker warm huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. Het werkschema bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Genoeg ventileren

  In het geval van goede isolatie kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een gezond wooncomfort. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment