Woning isoleren Tourinnes-Saint-Lambert

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Tourinnes-Saint-Lambert? Degelijke isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij een investering zoals isolatie van de kruipruimte of isolatie van de dakkapel heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op ons isolatie portaal vind je handige informatie over isolatie Tourinnes-Saint-Lambert. Je leest uitvoerig over belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de dakkapel en subsidie Isolatie mei 2024. Meteen besparen? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-tourinnes-saint-lambert-1457

 • Forse besparing mogelijk
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Zet het milieu op 1
 • Speciale groene leningen
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieWaals Brabant
GemeenteWalhain
Postcode1457
Gasverbruik20.790 kWh
Stroomverbruik3395 kWh
Gemiddelde energierekening€163,01

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn veelal gedegen geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1980 of nog ouder) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie bespaart veel energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Onderstaand tref je de meest interessante toepassingen om jouw woning in Tourinnes-Saint-Lambert te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Tourinnes-Saint-Lambert is interessant (ongeveer € 880 voor een tussenhuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €245 per jaar (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat de energierekening minder wordt. De prijzen zijn gemiddeld €1725 en de winst ligt rond de €225 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, chips, EPS parels, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Tourinnes-Saint-Lambert kost om en nabij de €5650. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €960. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €680 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €12300. De winst is om en nabij €890 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Ook zien we nog meer populaire werkzaamheden. In onderstaande tekst bespreken we de interessantste mogelijkheden.

 • Garage isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder-isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isoleren: Betaalbare oplossing
 • Isoleren kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Tourinnes-Saint-Lambert (mei 2024)?

Wil jij lagere energielasten of een milieuvriendelijke samenleving? Isoleren van jouw huis in Tourinnes-Saint-Lambert kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. De isolatie van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2850 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1050 p/jaar. Op ons isolatie portaal vind je de kosten (bij benadering) in het geval je kiest voor een isolatiespecialist in Tourinnes-Saint-Lambert. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de prijzen veel aantrekkelijker.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement kan je vergelijken met een royale 5% spaarrekening. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in acht jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per optie tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3450)
€595
(€6800)
€1070
(€8100)
Vloerisolatie€120
(€1300)
€290
(€1650)
€300
(€2900)
Spouwmuur€210
(€1275)
€470
(€2600)
€790
(€3600)
HR++ glas€195
(€2650)
€300
(€4025)
€375
(€5100)
isolatie tourinnes-saint-lambert 1457

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • NMC
 • Delta
 • Siniat
 • Bauder
 • Petralana

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Tourinnes-Saint-Lambert?

Waarom moet ook ik mijn huis in Tourinnes-Saint-Lambert isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een energieaanbieder zoals Watz en Comfort Energy, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een gezond leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Overigens geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3900 en geeft een besparing van €235 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor ziet u op welke plekken er veel warmte lekt en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Diepgaande projecten zoals vloer-, dak of gevelisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie integreren en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. Op deze pagina check je meer info over de opties / soorten en toepassingen. Doorgaans beschikbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Dema, Gamma, Hubo, Handy Home, Brico, Mr. Bricolage. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Belangrijke details over isolatiepremie in Walhain

Met behulp van de huidige premies wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. Heb ik recht op zo’n subsidie? De royale energiepremie is er op meerdere niveau’s. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en check wat de gemeente Walhain aan kan bieden.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isoleren met de hele buurt? Bij een minimum van 10 woningen kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Walhain
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen met gevel-, vloer of dakisolatie. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 met 0% rente opgezet voor mensen met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Met behulp van tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan Tourinnes-Saint-Lambert wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed wat er gebeurd is. Door middel van een warmtescan achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, gammele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Zoek een isolatiedeskundige in Tourinnes-Saint-Lambert voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in Tourinnes-Saint-Lambert. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze acties resulteren in een comfortabel binnenklimaat en veel minder stookkosten. De volgorde van isoleren bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een werkende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabel klimaat in huis. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment