Woning isoleren Hévillers

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Hévillers? Vakkundige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij enkele acties als spouwmuren isoleren of radiatorfolie heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Op deze website tref je nuttige informatie over isolatie Hévillers. We staan stil bij topics als spouwmuurisolatie en EPS isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul het formulier in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-hevillers-1435

 • Lagere energierekening
 • Minder last van trek en tocht
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Speciale groene leningen
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieWaals Brabant
GemeenteMont-Saint-Guibert
Postcode1435
Gasverbruik20.720 kWh
Stroomverbruik3360 kWh
Gemiddelde energierekening€161,93

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Jammer, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een goed energielabel zijn vaak voldoende geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze pagina vind je de interessantste manieren om je woning in Hévillers te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Hévillers is goed te betalen (al vanaf € 780 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €275 per 12 maanden (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een fors lagere energierekening. De onkosten fluctueren rond de €1675 en de besparing loopt op tot €285 op jaarbasis. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als steenwol, dekens, icynene, glaswol. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Hévillers kost zo’n €5250. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1030. Het voordeel loopt al gauw op tot €780 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een huis houdt de warmte binnenboord. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je meer materiaal kwijt kunt en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13000. Daarmee bespaar je plusminus €940 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0zien we diverse interessante alternatieven. In onderstaande tekst benoemen we de meest populaire opties.

 • Isolatie garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur-isoleren: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isolatie van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isolatie in Hévillers (april 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten of een milieuvriendelijke wereld? Isoleren van woning/huis in Hévillers kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2100 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1075 p/jaar. Onderstaand bekijk je de hoogte van de investering als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Hévillers. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de kosten veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per optie zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3450)
€685
(€6200)
€930
(€9300)
Vloerisolatie€125
(€1050)
€295
(€2400)
€360
(€3450)
Spouwmuur€255
(€1600)
€590
(€2550)
€830
(€3425)
HR++ glas€205
(€2400)
€270
(€3150)
€405
(€4800)
isolatie hevillers 1435

Professionele Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Soprema
 • NMC
 • Eurofast

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Hévillers?

Waarom zou ik mijn woning in Hévillers isoleren?

Een gedegen woningisolatie staat gelijk aan lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Watz of Elegant, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een prettig klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Ook merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3375, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €200 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Vandaar achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct je huis beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Grote activiteiten zoals isoleren van vloer, gevel of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. Hieronder check je praktische info over veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Hubo, Handy Home, Big Mat, Gamma, Mr. Bricolage, Dema. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: een gesloten celstructuur

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Mont-Saint-Guibert

Door de huidige premies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De speciale energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De netbeheerder Fluvius 0
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Mont-Saint-Guibert voor jou kan doen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isolatieplannen met de buren? Als er sprake is van tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huis / appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) profiteer je ook nog eens van een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Mont-Saint-Guibert
Het is simpel: je kunt enorm besparen met vloer-, dak of gevelisolatie. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Met de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Hévillers wat aansluit op jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met behulp van een warmtescan komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Zoek een isolatiedeskundige in Hévillers voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Een oplossing voor je dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Hévillers. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen bieden sowieso een aangename warme woning en zorgen voor een laag energietarief. Wat je als eerste doet bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval van goede isolatie kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een optimaal klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment