Woning isoleren Comblain-La-Tour

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Comblain-La-Tour? Gedegen isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen zoals spouwmuren isoleren of radiatorisolatie kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna vind je diverse informatie over isolatie Comblain-La-Tour. Dit gaan om bijvoorbeeld onderwerpen als isolatie van de schuur en glaswol isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul je gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-comblain-la-tour-4180

 • Lagere energienota
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Weinig last van geluid
 • Stap 1 voor een gasvrije woning

ProvincieLuik
GemeenteHamoir
Postcode4180
Gasverbruik21.660 kWh
Stroomverbruik3430 kWh
Gemiddelde energierekening€167,43

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Op dat moment verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn vaak behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand zie je de aantrekkelijkste onderdelen om jullie woning in Comblain-La-Tour te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woning houdt warmte beter vast, met als gevolg een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Comblain-La-Tour kan zeer goedkoop (al vanaf € 820 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €260 (jaarlijkst, tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De tarieven zijn zo’n €1725 en het bespaart flink geld, tot wel €185 p/jaar. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, chips, EPS parels, isolatiechape. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in België zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Comblain-La-Tour kost +/- €5600. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €970. Je energiekosten dalen flink, tot wel €750 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een woning houdt de warmte binnenboord. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11800. Hiermee bespaar je ongeveer €860 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Ook zien we verschillende populaire opties. In het gedeelte hierna benoemen we de meest interessante oplossingen.

 • Garage-isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isolatie van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isolatie: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Comblain-La-Tour (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota of bijdragen aan een CO-2 reducerende samenleving? Isoleren van woning/huis in Comblain-La-Tour is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2500 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1250 per jaar. Op isolatiespecialisten.be berekenen we de kosten (bij benadering) als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Comblain-La-Tour. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de totale kosten veel betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 5% spaarrekening. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per actie zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3650)
€665
(€4700)
€1100
(€9700)
Vloerisolatie€135
(€1250)
€170
(€1900)
€325
(€3100)
Spouwmuur€270
(€775)
€510
(€2100)
€810
(€3025)
HR++ glas€230
(€2300)
€320
(€4100)
€425
(€4850)
isolatie comblain-la-tour 4180

Actuele Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Bauder
 • HPX
 • IKO enertherm
 • Illbruck

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Comblain-La-Tour?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Comblain-La-Tour isoleren?

Een goede woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een energiebedrijf als Luminus of Antargaz, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een gezond klimaat in huis en ook een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Mede zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3775 en besparen tot €210 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Op basis daarvan wordt het duidelijk op welke plekken er veel warmte lekt en waar de focus op moet liggen. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is goedkoper dan de ander. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Uitvoerige investeringen zoals isoleren van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Vaak gaat het om naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, integreren van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Op deze website bekijk je meer info over de meest populaire soorten. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Big Mat, Mr. Bricolage, Gamma, Handy Home, Hubo, Dema. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: neemt geen vocht op

Belangrijke details over isolatiepremie in Hamoir

Door de ondersteuning van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder worden investeringen in de woning zeker leuker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De royale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De netbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en lees eens wat de gemeente Hamoir voor jou kan doen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij een minimum van 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je aanspraak doen op een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Hamoir
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 zonder rente (0%) in het leven geroepen voor kwetsbare woningeigenaren. Andere opties zijn speciale groene leningen als AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Met tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan Comblain-La-Tour wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Geholpen door een warmtescan analyseert u op welke plekken warmte vrijkomt. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Comblain-La-Tour voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Comblain-La-Tour. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Begin – indien nodig – met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vormen hebben als resultaat een prettig wooncomfort en veel lagere gaskosten. Wat je als eerste aanpakt is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal een prettig leefklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment