Woning isoleren Hody

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Hody? Degelijke isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van een investering zoals de spouwmuur isoleren en tochtstrips of tochtbanden heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Hieronder bekijk je diverse informatie over isolatie Hody. We gaan aan de slag met items als isolatie van de binnengevel en verschillende materialen. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-hody-4162

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Controle over de temperatuur
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Weinig last van geluid
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieLuik
GemeenteAnthisnes
Postcode4162
Gasverbruik21.620 kWh
Stroomverbruik3410 kWh
Gemiddelde energierekening€166,81

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dit scenario verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn prima geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze pagina bekijk jij de meest interessante acties om jullie woning in Hody te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Hody is betaalbaar (plusminus € 750 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €225 op jaarbasis (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) houdt warmte in huis en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten zijn gemiddeld €1875 en je bespaart op de energierekening, tot wel €225, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn steenwol, icynene, glaswol, folie. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in België zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Hody kost je zo’n €4550. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €960. Je energiekosten dalen flink, tot wel €690 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een huis houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €12200. Het rendement is grofweg €810 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0noemen we nog een aantal aantrekkelijke werkzaamheden. In het gedeelte hierna bespreken we de populairste alternatieven.

 • Isoleren van garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie van schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder-isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Relatief goedkope methode
 • Isoleren kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Hody (juli 2024)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota of een groenere wereld? Isoleren van een woning in Hody is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2350 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €850 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna calculeren we de totale prijs zodra dit overlaat aan een isolatiespecialist in Hody. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn in dat geval erg interessant.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per soort vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3650)
€675
(€5600)
€1040
(€9500)
Vloerisolatie€160
(€1350)
€285
(€2500)
€350
(€3000)
Spouwmuur€340
(€1025)
€640
(€2425)
€850
(€3175)
HR++ glas€190
(€2825)
€315
(€3750)
€385
(€4425)
isolatie hody 4162

Actuele Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Ursa
 • Bahco
 • Siniat
 • Unilin

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Hody?

Waarom juist nu mijn huis in Hody isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan lagere stookkosten bij een energieaanbieder zoals OCTA+ en Wase Wind, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een prettig binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Eveneens neem het leefcomfort toe: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3625, dat betekent een winst van 225, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Op die manier kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn en waar de focus op moet liggen. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grootse werkzaamheden als gevel-, vloer of dakisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Je kunt denken aan het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. Hierna ontdek je een korte omschrijving van veel gebruikte types. Te koop bij grotere bouwmarkten als Brico, Mr. Bricolage, Gamma, Big Mat, Dema, Handy Home. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Aanvragen van isolatiepremie in Anthisnes

Met hulp van de premies van de gemeente wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Heb ik recht op subsidie? Deze welbekende energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) 0
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Anthisnes aanbiedt.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Overigens Bij ten minste 10 woningen in 1 straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je jouw eigen huis of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Anthisnes
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van dak, vloer of gevel. Echter, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Met het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Hody wat dan voldoet aan je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Met een warmtescan ontdek je waar de meeste warmte ontsnapt. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Hody voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Naar welke tarieven kijk je? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Hody. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Standaard begint men met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze acties dragen bij aan een gezond wooncomfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Genoeg ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer een professionele ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een aangenaam leefklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment