Woning isoleren Dolembreux

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Dolembreux? Goede isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via een paar maatregelen zoals de gevel isoleren en radiatorfolie plaatsen kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Op deze website bekijk je bruikbare informatie over isolatie Dolembreux. We gaan aan de slag met vraagstukken over de garage isoleren en K-waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-dolembreux-4140

 • Snelle terugverdientijd
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • Milieubewuste keuze
 • Je kunt klein beginnen
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieLuik
GemeenteSprimont
Postcode4140
Gasverbruik21.570 kWh
Stroomverbruik3385 kWh
Gemiddelde energierekening€166,04

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal grondig geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de volgende paragraaf ontdek je de interessantste onderdelen om jouw woning in Dolembreux te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woonruimte houdt warmte beter vast, en faciliteert een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Dolembreux is aantrekkelijk beginnend bij € 820 voor een kleine woning) en het bespaart flink geld, tot wel €290 per 12 maanden (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en flink lagere energiekosten. De onkosten zijn ongeveer €1925 en de winst ligt rond de €210, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiechape, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Dolembreux kost plusminus €5150. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €1030. Je energiekosten dalen flink, tot wel €770 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De tarieven kunnen oplopen tot €11100. Dit levert op ongeveer €790 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Als aanvulling op bovenstaande zijn er nog enkele rendabele alternatieven. In het gedeelte hieronder beschrijven we de meest interessante uitvoeringen.

 • Garage-isoleren: Een garage om van te genieten
 • Schuur-isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isoleren van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Dolembreux (mei 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening of bijdragen aan een milieuvriendelijke wereld? Isoleren van een woning in Dolembreux is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2300 m3. De besparing komt neer op €1075 per 12 maanden. Op deze website calculeren we de verwachte kosten wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Dolembreux. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de tarieven veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3800)
€615
(€6000)
€1020
(€8300)
Vloerisolatie€125
(€1250)
€215
(€1750)
€385
(€2900)
Spouwmuur€375
(€1150)
€750
(€2200)
€825
(€3425)
HR++ glas€220
(€2550)
€315
(€3200)
€395
(€5375)
isolatie dolembreux 4140

Interessante Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Bahco
 • Kingspan
 • Rockwool
 • Bauder

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Dolembreux?

Waarom mijn woning in Dolembreux isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een energieleverancier zoals OCTA+ of Elegant, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een comfortabel binnenklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Overigens zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3900, waarbij u een besparing realiseert van €285, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Bekijk de warmtescan. Vandaar kom je erachter op welke plekken warmte vrijkomt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene keuze is goedkoper dan de ander. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige maatregelen zoals isolatie van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Op isolatiespecialisten.be lees je een handig overzicht van de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Dema, Gamma, Handy Home, Mr. Bricolage, Brico, Big Mat. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Sprimont

Door gebruik te maken van een speciale premie wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De speciale energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Sprimont in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij ten minste 10 woningen in dezelfde straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Sprimont
Het is onmiskenbaar: de energierekening kan flink omlaag met gevel-, vloer of dakisolatie. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 met 0% rente die er speciaal is voor inwoners met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Aan de hand van het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan Dolembreux wat dan voldoet aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Op basis van een warmtescan wordt het duidelijk waar de meeste warmte ontsnapt. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend rioleringssysteem. Bezoek een isolatiedeskundige in Dolembreux voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Maatregelen treffen rondom het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Dolembreux. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze onderdelen dragen bij aan een gezond klimaat in huis en bespaart veel energie. Waar je mee begint bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een degelijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met voldoende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een prettige leefomgeving. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment