Woning isoleren Jemeppe-Sur-Meuse

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Jemeppe-Sur-Meuse? Een grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels een aantal stappen als isolatie van de buitengevel en isolatie van deuren kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal check je bruikbare informatie over isolatie Jemeppe-Sur-Meuse. We gaan aan de slag met belangrijke onderwerpen zoals isolerende raambekleding en de groene lening. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef jouw voorkeuren door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-jemeppe-sur-meuse-4101

 • Flinke besparing
 • Minder last van vocht
 • Beperkte broeikasuitstoot
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Gunstiger energielabel van de woning

ProvincieLuik
GemeenteSeraing
Postcode4101
Gasverbruik21.500 kWh
Stroomverbruik3350 kWh
Gemiddelde energierekening€164,96

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn meestal grondig geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze pagina check jij de meest interessante stappen om je woning in Jemeppe-Sur-Meuse te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het woonobject verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Jemeppe-Sur-Meuse kan zeer goedkoop (ongeveer € 970 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €250 op jaarbasis (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en een significant lagere energierekening. De prijzen fluctueren rond de €1725 en het bespaart circa €215 p/jaar. De eenvoudigste manier is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, EPS parels, isolatiechape, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Jemeppe-Sur-Meuse kost +/- €5850. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €1090. Je energiekosten dalen flink, tot wel €680 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De eenmalige investering bedraagt €13200. Het voordeel is zo’n €950 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0zien we diverse vaak toegepaste werkzaamheden. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest rendabele oplossingen.

 • Garage-isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur isolatie: Altijd een warme schuur
 • Isolatie van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Jemeppe-Sur-Meuse (juli 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening of bijdragen aan een duurzame wereld? Isoleren van een huis in Jemeppe-Sur-Meuse kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2375 m3. Dat is dus al gauw €1275 per jaar. Op deze pagina ontdek je de uiteindelijke kosten als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Jemeppe-Sur-Meuse. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn dan een stuk lager.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5% spaarrekening. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n 7 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n zes jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per doel zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3150)
€805
(€6900)
€920
(€8600)
Vloerisolatie€135
(€1500)
€220
(€2150)
€315
(€3050)
Spouwmuur€320
(€900)
€470
(€2100)
€815
(€3525)
HR++ glas€230
(€2700)
€270
(€3550)
€435
(€4450)
isolatie jemeppe-sur-meuse 4101

Bekende Isolatiemerken:

 • Simson
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Ursa
 • NMC

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Jemeppe-Sur-Meuse?

Waarom juist nu mijn huis in Jemeppe-Sur-Meuse isoleren?

Een degelijke woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Luminus of Comfort Energy, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een optimaal binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Overigens zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3950, waarbij u een besparing realiseert van €230 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Vandaar ontdek je waar de zwakke plekken liggen en wat de quick win zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grote investeringen als gevel-, dak of vloerisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, integreren van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. Hierna bekijk je meer info over het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij grotere bouwmarkten als Big Mat, Brico, Dema, Handy Home, Gamma, Hubo. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Informatie rondom isolatiepremie in Seraing

Met hulp van de huidige premies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De populaire energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en check wat de gemeente Seraing kan betekenen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isolatieplannen met de buren? Bij minimaal 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je aanspraak doen op een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Seraing
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van gevel, vloer of dak. Maar let op, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een groene lening van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) speciaal opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Op basis van onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Jemeppe-Sur-Meuse wat matcht met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt. Wat we tegenkomen is dubbel glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Jemeppe-Sur-Meuse voor uitgebreid advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak renoveren is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Leveranciers benaderen

  Weet je waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Jemeppe-Sur-Meuse. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een aangename warme woning en maken dat je minder energie gebruikt. Waar jij mee start bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor een prettig leefklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment