Woning isoleren Poulseur

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Poulseur? Een grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van een aantal stappen als bijv. de buitengevel isoleren en radiatorfolie kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Op deze website ontdek je diverse informatie over isolatie Poulseur. Dit gaan om bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals triple glas en PIR isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-poulseur-4171

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Minder tocht in huis
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Beperking geluiden van buiten
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieLuik
GemeenteComblain-Au-Pont
Postcode4171
Gasverbruik21.640 kWh
Stroomverbruik3420 kWh
Gemiddelde energierekening€167,12

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Zonde, want zo verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn meestal gedegen geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. Verderop vind je de meest interessante methodes om jullie woning in Poulseur te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Poulseur kan zeer goedkoop (plusminus € 820 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €190 per jaar (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en lagere maandlasten door een lagere energienota. De tarieven zijn gemiddeld €1975 en het rendement ligt op zo’n €185 per jaar. De gemakkelijkste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als EPS parels, chips, isolatiematrassen, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Poulseur kost +/- €4550. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €1180. De besparing loopt op tot €760 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het huis houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13200. Hiermee bespaar je pakweg €910 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0bestaan er verscheidene mogelijke alternatieven. In het gedeelte hierna bediscussiëren we de meest interessante vormen.

 • Isoleren garage: Een garage om van te genieten
 • Schuur isolatie: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder isolatie: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isolatie: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isolatie: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Poulseur (juli 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een bewuste toekomst? Isoleren van een woning in Poulseur kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2400 m3. Dat komt neer op €1475 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal komen we met de uiteindelijke kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Poulseur. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de totale kosten stukken betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per type kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€4250)
€765
(€6600)
€1050
(€8000)
Vloerisolatie€145
(€1400)
€185
(€1600)
€375
(€3150)
Spouwmuur€255
(€775)
€550
(€2775)
€925
(€3250)
HR++ glas€200
(€2700)
€285
(€3500)
€395
(€5350)
isolatie poulseur 4171

Populaire Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Isover
 • NMC
 • Kingspan Unidek
 • Fermacell

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Poulseur?

Waarom zou ik mijn woning in Poulseur isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als Luminus of Poweo, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel binnenklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Ook zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3775 en dat bespaart tot €245 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Analyseer allereerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Hierdoor ontdek je waar de meeste warmte ontsnapt en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Omvangrijke maatregelen als dak-, vloer of gevelisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, plakken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verscheidene materialen. Op deze website bekijk je praktische info over veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij toonaangevende bouwmarkten als Brico, Big Mat, Hubo, Dema, Handy Home, Gamma. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Informatie over isolatiepremie in Comblain-Au-Pont

Door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt het investeren in je huis nog leuker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? Deze welbekende energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Comblain-Au-Pont voor jou kan doen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? Bij een minimum van 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Comblain-Au-Pont
Het is simpel: de stookkosten gaat flink omlaag door je huis te isoleren. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal voor de meest kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Geholpen door het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Poulseur wat past bij jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Met een warmtescan ontdek je hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, gammele muren of rotte kozijnen. Bezoek een isolatiedeskundige in Poulseur voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat mag het project kosten? Het dak voorzien van een extra schil vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal erkende isolatiebedrijven in Poulseur. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Dergelijke investeringen leiden tot een prettig leefklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. Waar je mee begint heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een optimale leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment