Woning isoleren Avin

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Avin? Gedegen isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van muren en radiatorfolie plaatsen kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Hieronder komen we met handige informatie over isolatie Avin. Je komt meer te weten over topics als tochtwering en isolatieplan. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Dien een aanvraag in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-avin-4280

 • Flinke besparing
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Beschermt ook tegen brand
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieLuik
GemeenteHannut
Postcode4280
Gasverbruik21.990 kWh
Stroomverbruik3595 kWh
Gemiddelde energierekening€172,51

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Jammer, want zo verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn in de regel solide geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In het volgende stukje ontdek jij de meest interessante toepassingen om een woning in Avin te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je huis houdt warmte beter vast, en faciliteert een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Avin kan erg voordelig (rond de € 730 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €260 per jaar (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten fluctueren rond de €1800 en de besparing loopt op tot €215 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als EPS parels, isolatiechape, chips, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Avin kost om en nabij de €5250. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €1060. De besparing loopt op tot €730 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €11300. Het voordeel is circa €870 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Overigens zien we diverse mogelijke oplossingen. In onderstaande tekst beschrijven we de interessantste werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur isolatie: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isoleren van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isolatie in Avin (juni 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota en natuurlijk een groenere samenleving? Isoleren van een woning in Avin is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2975 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1050 op jaarbasis. Op deze website check je de kosten (bij benadering) zodra dit laat doen door een isolatiespecialist in Avin. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn in dat geval stukken beter.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n 7 jaar en bij een spouwmuur is dat 4,5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per type kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3600)
€605
(€4800)
€980
(€8450)
Vloerisolatie€160
(€1150)
€255
(€1900)
€390
(€3300)
Spouwmuur€190
(€1475)
€520
(€2075)
€840
(€3325)
HR++ glas€250
(€2350)
€295
(€3150)
€350
(€5125)
isolatie avin 4280

Professionele Isolatiemerken:

 • Delta
 • Siniat
 • Rockwool
 • HPX
 • Borgh

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Avin?

Waarom mijn woning in Avin isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een energiebedrijf als Luminus en Trevion, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een optimaal klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Tevens biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3425 en dat bespaart tot €255 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Doe eerst onderzoek naar welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Zo zie je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de de meeste besparing ligt. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige acties zoals vloer-, dak of gevelisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtmaken, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. Op isolatiespecialisten.be vind je praktische info over veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Gamma, Hubo, Mr. Bricolage, Handy Home, Dema, Brico. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Informatie over isolatiepremie in Hannut

Dankzij de premies van de gemeente wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De populaire energiepremie is er op meerdere niveau’s. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) keert premies uit tot €15 per m2.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Hannut voor jou kan doen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Bij ten minste 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kom je zelfs nog in aanmerking voor de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Hannut
Het is simpel: je kunt fors besparen met isoleren van dak, gevel of vloer. Onthoud wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met 0% rente die kan worden aangevraagd door de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Op basis van tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan Avin wat in lijn is met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Wat is de leeftijd van het huis en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Dankzij een warmtescan ziet u waar de meeste warmte ontsnapt. Dit kan zijn dubbel glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Avin voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Leveranciers benaderen

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Avin. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Kijk als eerste naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen dragen bij aan een aangenaam leefklimaat en structureel lagere energielasten. Waar je mee begint is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer een werkende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel binnenklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment