Woning isoleren Fumal

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Fumal? Grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij enkele acties als isolatie van de garage en tochtbanden ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Hierna ontdek je handige informatie over isolatie Fumal. Dit gaan om bijvoorbeeld topics als isolerende deuren en minerale wol. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-fumal-4260

 • Elke maand besparen op energie
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Beschermt ook tegen brand
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieLuik
GemeenteBraives
Postcode4260
Gasverbruik21.930 kWh
Stroomverbruik3565 kWh
Gemiddelde energierekening€171,59

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Zonde, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn in de regel degelijk geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Onderstaand tref jij de populairste onderdelen om je woning in Fumal te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een woning verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Fumal is voordeling (gemiddeld zo’n € 760 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €210 per 12 maanden (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en flink lagere energiekosten. De prijzen zijn zo’n €1675 en het bespaart circa €225 p/jaar. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als folie, steenwol, dekens, glaswol. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Fumal kost gemiddeld €4950. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €960. Het voordeel loopt al gauw op tot €880, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €11100. Daarmee bespaar je grofweg €990 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0kennen we meerdere vaak toegepaste vormen. In onderstaande tekst behandelen we de meest interessante vormen.

 • Isoleren van garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur-isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isoleren van kruipruimte: Weert ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Fumal (mei 2024)?

Wil jij bezuinigen op de energiekosten of wellicht een energiezuinige gemeenschap? Isoleren van jouw woning in Fumal is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. Het isoleren van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2125 m3. Dat komt neer op €1350 per jaar. Hieronder tref je de kosten (bij benadering) in het geval je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Fumal. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je het super snel terugverdient. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is in lijn met een 4% spaarrekening. Het dak isoleren kan men terugverdienen in 8,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per type kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3250)
€705
(€6700)
€1230
(€9950)
Vloerisolatie€155
(€1050)
€175
(€1950)
€400
(€2900)
Spouwmuur€210
(€1200)
€690
(€2700)
€825
(€3025)
HR++ glas€215
(€2600)
€330
(€3175)
€350
(€4750)
isolatie fumal 4260

Populaire Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Recticel
 • Petralana
 • Simson
 • Kingspan

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Fumal?

Wat is het voordeel van mijn woning in Fumal isoleren?

Een solide woningisolatie staat gelijk aan lagere energiekosten bij een maatschappij als Engie of Antargaz, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Overigens neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3125 en besparen tot €230, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de focus op moet liggen. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitvoerige acties als isoleren van gevel, vloer of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Enkele voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, plakken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Op deze website komen we met een korte omschrijving van het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Dema, Big Mat, Handy Home, Gamma, Brico, Mr. Bricolage. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Alles over de huidige isolatiepremie in Braives

Met hulp van een speciale premie worden investeringen in de woning zeker interessanter. Heb ik recht op zo’n subsidie? De energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Braives kan betekenen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Als er sprake is van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Zodra je jouw huidige woning op 3 verschillende plekken isoleert heb je ook recht op een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Braives
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met isolatie van vloer, gevel of dak. Echter, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een groene lening van max. €15.000 tegen 0% rente in het leven geroepen voor mensen met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Geholpen door tips van onze adviseurs ontwikkel je het isolatieplan Fumal wat overeenstemt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en maak een rondje om te kijken wat er gebeurd is. Dankzij een warmtescan achterhaalt u hoeveel warmte de woning verliest. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Fumal voor advies op maat.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat mag het project kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Weet je waar je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Fumal. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze onderdelen leiden tot een optimale leefomgeving en zorgen voor een laag energietarief. Wat je als eerste aanpakt kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Slim ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een comfortabel wooncomfort. Dat gaat via mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment