Woning isoleren Hannut

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Hannut? Een grondige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. haalbare maatregelen zoals isolatie van de zolder of isolerende kozijnen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op isolatiespecialisten.be lees je handige informatie over isolatie Hannut. We zoomen in op thema’s als isolatie van verwarmingsbuizen en de groene lening. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul het formulier in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-hannut-4280

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Temperatuur in eigen hand
 • Goed voor het klimaat
 • Voor elk budget
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieLuik
GemeenteHannut
Postcode4280
Gasverbruik22.390 kWh
Stroomverbruik3595 kWh
Gemiddelde energierekening€174,18

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Als dat het geval is verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal degelijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. Onderstaand check je de interessantste stappen om je woning in Hannut te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Hannut kan zeer goedkoop (vanaf ongeveer € 890 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €280 per jaar (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en je verbruikt minder energie. De kosten fluctueren rond de €1825 en het resultaat is zo’n €215 per jaar. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, isolatiematrassen, EPS parels, chips. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Hannut kost om en nabij de €5800. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1120. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €870 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €12300. De winst is ong. €790 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Ook noemen we nog enkele interessante oplossingen. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Schuur-isoleren: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isoleren zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isolatie: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Hannut (juli 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten of wellicht een bewuste gemeenschap? Isoleren van de woning in Hannut is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2225 m3. Dat komt neer op €1100 (jaarlijks). Hieronder tref je de hoogte van de investering wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Hannut. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn in dat geval een stuk lager.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
De woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je het super snel terugverdient. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar en bij een spouwmuur is dat 4,5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3850)
€615
(€6100)
€1000
(€8250)
Vloerisolatie€150
(€1100)
€205
(€2250)
€350
(€3600)
Spouwmuur€300
(€1000)
€520
(€2300)
€850
(€3625)
HR++ glas€250
(€1875)
€285
(€4200)
€450
(€5225)
isolatie hannut 4280

Bekende Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Rockwool
 • Isover
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Hannut?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Hannut isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een energieleverancier als Engie en Lampiris, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een optimaal klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Evenzeer neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3850, waarbij u een besparing realiseert van €275 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Achterhaal eerst wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Hierdoor analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt en wat prioriteit heeft. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige werkzaamheden zoals vloer-, dak of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verschillende soorten materialen. In de box hieronder bekijk je een beknopte omschrijving het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Big Mat, Handy Home, Mr. Bricolage, Hubo, Dema, Gamma. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: is erg brandbaar

Info over isolatiepremie in Hannut

Met hulp van de geldende premie worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius 0
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Hannut meebetaalt.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij minimaal 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je een beroep doen opde totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Hannut
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van gevel, dak of vloer. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) die kan worden aangevraagd door inwoners met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ga jij ook van start? Met behulp van onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Hannut wat conformeert aan dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, traditionele muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Hannut voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Hannut. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vier onderdelen dragen bij aan een prettige leefomgeving en een fors lagere energierekening. Waar jij mee start heeft vooral te maken met het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een gezond leefklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment