Woning isoleren Latinne

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Latinne? Vakkundige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen als bijv. isolatie buitenkant gevel en tochtbanden kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina lees je diverse informatie over isolatie Latinne. We bespreken thema’s als buisisolatie en Rc-waarde. Direct aan de slag? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-latinne-4261

 • De energiekosten gaan omlaag
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Een rustigere woning (geluid)
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieLuik
GemeenteBraives
Postcode4261
Gasverbruik21.950 kWh
Stroomverbruik3575 kWh
Gemiddelde energierekening€171,90

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn doorgaans grondig geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze website achterhaal jij de aantrekkelijkste acties om je woning in Latinne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je huis houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Latinne is voordeling (rond de € 950 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €210 per 12 maanden (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) houdt warmte in huis en maakt dat de energierekening minder wordt. De prijzen zijn gemiddeld €1800 en de winst ligt rond de €270 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiechape, EPS parels, PUR schuim, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in België zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Latinne kost +/- €4450. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €1090. De potentiële besparing ligt op €770 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woning verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De investering is ongeveer €12600. Daarmee bespaar je circa €910 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0onderscheiden we verscheidene aantrekkelijke mogelijkheden. Hierna bespreken we de meest rendabele vormen.

 • Garage isoleren: Een garage om van te genieten
 • Isolatie schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren van kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de kosten van isolatie in Latinne (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten of wellicht een energiezuinige maatschappij? Isoleren van een woning in Latinne is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2000 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1225 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna vind je de totale kosten in het geval je dit laat doen door een isolatiespecialist in Latinne. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het huidige rendement is te vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4,5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per soort tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€4050)
€705
(€5000)
€950
(€8200)
Vloerisolatie€135
(€1050)
€200
(€1700)
€305
(€3000)
Spouwmuur€185
(€1000)
€720
(€2800)
€915
(€3200)
HR++ glas€190
(€2800)
€310
(€3750)
€400
(€4500)
isolatie latinne 4261

Erkende Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Bahco
 • Delta

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Latinne?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Latinne isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Eneco en Trevion, en is ook een heel groene oplossing. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een optimaal binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas of HR++ glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Eveneens merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3925 en besparen tot €350, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Ga eerst eens na welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Daardoor komt u erachter wat er aan warmte weglekt en waar de de meeste besparing ligt. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Direct je huis beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Grootse activiteiten zoals vloer-, dak of gevelisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering zijn grote winsten te boeken. Voorbeelden zijn kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, kopen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken heel wisselende materialen. Op deze website komen we met praktische info over het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Big Mat, Hubo, Dema, Handy Home, Mr. Bricolage, Brico. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Alles over de huidige isolatiepremie in Braives

Door te profiteren van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? Zo’n energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Braives meebetaalt.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minstens 10 woningen in 1 straat heb je recht op de burenpremie.
 • Indien je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende plekken isoleert heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Braives
Het is simpel: je kunt fors besparen met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen 0% rente die kan worden aangevraagd door kwetsbare woningeigenaren. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Latinne wat past bij dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. Met een warmtescan analyseert u op welke plekken warmte vrijkomt. Onder andere dubbel glas, verouderde muren of een verouderd kozijn. Ga naar de isolatiedeskundige in Latinne voor advies op maat.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat zijn financiële eisen? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere lokale isolatiebedrijven in Latinne. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze acties resulteren in een aangenaam klimaat in huis en je verbruikt minder energie. Het werkschema bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In het geval van goede isolatie kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met een werkende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor de gezondheid. Doe dat met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment