Woning isoleren Grand-Hallet

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Grand-Hallet? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij een aantal stappen zoals bijvoorbeeld isolatie van de schuur of kieren dichten ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties die je razendsnel weer terugverdient. Op isolatiespecialisten.be tref je nuttige informatie over isolatie Grand-Hallet. Bijvoorbeeld zaken als HR++ glas en R-waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-grand-hallet-4280

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Minder problemen met vocht
 • U stoot minder CO2 uit
 • Rust en comfort in huis
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieLuik
GemeenteHannut
Postcode4280
Gasverbruik22.040 kWh
Stroomverbruik3320 kWh
Gemiddelde energierekening€166,53

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Jammer, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een goed energielabel zijn doorgaans kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de paragraaf hierna tref jij de populairste werkzaamheden om jullie woning in Grand-Hallet te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Grand-Hallet is betaalbaar (rond de € 750 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €275 op jaarbasis (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en bespaart veel energie. De tarieven zijn zo’n €1850 en het bespaart circa €280, ieder jaar weer. De beste aanpak is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn steenwol, folie, icynene, glaswol. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Grand-Hallet kost +/- €5850. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1010. Je energiekosten dalen flink, tot wel €690 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten liggen op zo’n €12800. De winst is ong. €990 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Overigens noemen we nog meer populaire mogelijkheden. In onderstaande tekst beoordelen we de populairste oplossingen.

 • Garage-isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder-isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isolatie kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Grand-Hallet (mei 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten en tegelijkertijd een energiebewuste toekomst? Isoleren van jouw huis in Grand-Hallet is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2075 m3. Dat is dus al gauw €1375 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal ontdek je de uiteindelijke kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Grand-Hallet. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De prijzen zijn dan veel aantrekkelijker.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5% spaarrekening. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in acht jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vier jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per actie zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3100)
€855
(€7500)
€1110
(€9550)
Vloerisolatie€125
(€1300)
€185
(€1750)
€365
(€3350)
Spouwmuur€360
(€1725)
€650
(€2375)
€870
(€3325)
HR++ glas€205
(€2775)
€320
(€3700)
€350
(€5025)
isolatie grand-hallet 4280

Actuele Isolatiemerken:

 • NMC
 • Delta
 • Siniat
 • Bauder
 • Petralana

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Grand-Hallet?

Wat is het voordeel van mijn woning in Grand-Hallet isoleren?

Een gedegen woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals OCTA+ en Comfort Energy, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een optimale leefomgeving en een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Mede neem het leefcomfort toe: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3700, waarbij u een besparing realiseert van €285 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Daardoor ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige activiteiten als isolatie van gevel, vloer of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie voor plafond.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Op deze pagina vind je een samenvatting van de meest populaire soorten. Te koop bij de betere bouwmarkt als Mr. Bricolage, Big Mat, Hubo, Dema, Brico, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Informatie over isolatiepremie in Hannut

Via een speciale premie wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De speciale energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De netbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Hannut op dit vlak doet.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Bij minstens 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) profiteer je ook nog eens van een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Hannut
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen met isoleren van dak, vloer of gevel. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% bedoeld voor kwetsbare woningeigenaren. Andere opties zijn speciale groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Op basis van de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Grand-Hallet wat aansluit op jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. Dankzij een warmtescan ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn. Wat we tegenkomen is enkel glas, oude muren of een lekkend dak. Zoek een isolatiedeskundige in Grand-Hallet voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Offertes opvragen

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Grand-Hallet. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vier onderdelen bieden jou een prettig wooncomfort en een fors lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een goed geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor een professionele ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een prettig klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment