Woning isoleren Avernas-Le-Bauduin

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Avernas-Le-Bauduin? Een grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Heb je een oudere woning? Aan de hand van relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld spouwmuren isoleren en tochtprofielen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website lees je uiteenlopende informatie over isolatie Avernas-Le-Bauduin. We gaan aan de slag met topics als isolatie van buitenmuren en energie besparen tips. Direct actie ondernemen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-avernas-le-bauduin-4280

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Voor iedere portemonnee
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieLuik
GemeenteHannut
Postcode4280
Gasverbruik21.980 kWh
Stroomverbruik3590 kWh
Gemiddelde energierekening€172,36

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal correct geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) is dat veel minder het geval. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In het volgende stukje bekijk jij de populairste acties om je woning in Avernas-Le-Bauduin te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het huis verliest niet onnodig warmte en faciliteert een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Avernas-Le-Bauduin is goed te betalen (al vanaf +/- € 780 voor een tussenwoning) en het bespaart je al gauw €225 per jaar (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten zijn gemiddeld €1925 en het resultaat is zo’n €195 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, EPS parels, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Veel daken van Vlaamse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Avernas-Le-Bauduin kost ongeveer €4500. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal jij ongeveer €1170. Het rendement is al snel €820 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €11900. De winst is pakweg €780, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0bestaan er verscheidene mogelijke vormen. In het gedeelte hierna beoordelen we de populairste mogelijkheden.

 • Garage isoleren: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur-isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder-isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel-isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Avernas-Le-Bauduin (juli 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten of een energiezuinige samenleving? Isoleren van een huis in Avernas-Le-Bauduin is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2800 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1450 per jaar. Hieronder komen we met de gemiddelde kosten op het moment dat je het laat doen door een isolatiespecialist in Avernas-Le-Bauduin. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de kosten veel betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4% spaarrekening. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- 7 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3650)
€645
(€6300)
€1210
(€8700)
Vloerisolatie€145
(€1050)
€290
(€2550)
€345
(€3550)
Spouwmuur€235
(€1350)
€470
(€2525)
€830
(€3025)
HR++ glas€195
(€2000)
€330
(€3575)
€445
(€4825)
isolatie avernas-le-bauduin 4280

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Recticel
 • Blauwplaat
 • Bahco

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Avernas-Le-Bauduin?

Waarom moet ook ik mijn huis in Avernas-Le-Bauduin isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Engie en Wase Wind, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een aangenaam klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Tevens neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3700 en dat levert gemiddeld op €315 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Schets voor jezelf de situatie wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Hierdoor ziet u waar de meeste warmte ontsnapt en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Ingrijpende maatregelen als isolatie van dak, vloer of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie integreren of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verscheidene materialen. Op deze website lees je een beknopte omschrijving het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Hubo, Brico, Mr. Bricolage, Gamma, Dema, Big Mat. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: is erg brandbaar

Info over isolatiepremie in Hannut

Door een speciale premie wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Heb ik recht op subsidie? Zo’n energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te zien wat de gemeente Hannut kan betekenen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Overigens Bij ten minste 10 woningen kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis op 3 verschillende plekken isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Hannut
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met isolatie van vloer, dak of gevel. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met een rente van 0% die kan worden aangevraagd door de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Door gebruik te maken van ons stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Avernas-Le-Bauduin wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn. Onder andere enkel glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Avernas-Le-Bauduin voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel wil je uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Experts vergelijken

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere lokale isolatiebedrijven in Avernas-Le-Bauduin. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Kijk als eerste naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen bieden sowieso een optimaal wooncomfort en structureel lagere energielasten. De volgorde kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Voldoende ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal een aangenaam binnenklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment