Woning isoleren Cras-Avernas

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Cras-Avernas? Gedegen isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld isolatie van de garage of isolerende kozijnen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand tref je diverse informatie over isolatie Cras-Avernas. Je komt meer te weten over vraagstukken over plat dak isoleren en energiebespaarlening. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-cras-avernas-4280

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Geen vochtproblemen
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Rust en comfort in huis
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieLuik
GemeenteHannut
Postcode4280
Gasverbruik22.020 kWh
Stroomverbruik3310 kWh
Gemiddelde energierekening€166,23

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dat geval verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans goed geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is razendsnel terugverdient. In het volgende stukje achterhaal jij de meest populaire manieren om jullie woning in Cras-Avernas te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Cras-Avernas is betaalbaar (al vanaf +/- € 860 voor een rijwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €265 op jaarbasis (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en dat levert een enorme energiebesparing op. De onkosten zijn gemiddeld €1800 en het resultaat is zo’n €210 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn folie, dekens, icynene, glaswol. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in België zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Cras-Avernas kost doorgaans €5000. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €1220. De potentiële besparing ligt op €720 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis verliest veel minder warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De investering is ongeveer €13100. Hiermee bespaar je om en nabij €960 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Bekijk dan eens de mogelijkheden van aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0bestaan er diverse mogelijke opties. In de volgende paragraaf beoordelen we de meest interessante alternatieven.

 • Garage isolatie: Altijd een warme garage
 • Schuur-isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isolatie in Cras-Avernas (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten en ook een energiezuinige samenleving? Isoleren van woning/huis in Cras-Avernas kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2975 m3. De besparing komt neer op €1400 (jaarlijks). Hierna vind je de gemiddelde kosten in het geval je kiest voor een isolatiespecialist in Cras-Avernas. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totaalprijs is dan stukken betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement komt overeen met een 5% spaarrekening. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- 9 jaar en bij een spouwmuur is dat 6 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per soort vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3400)
€875
(€6900)
€1020
(€8100)
Vloerisolatie€130
(€1250)
€250
(€2100)
€310
(€2750)
Spouwmuur€395
(€1675)
€610
(€2100)
€865
(€3600)
HR++ glas€240
(€2525)
€290
(€3075)
€405
(€5400)
isolatie cras-avernas 4280

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Isover
 • HPX

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Cras-Avernas?

Wat is het voordeel van mijn woning in Cras-Avernas isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een maatschappij zoals Mega of Wase Wind, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een comfortabel klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Evenzeer biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3550 en dat levert gemiddeld op €315 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op die manier analyseert u op welke plekken er veel warmte lekt en wat de quick win zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Uitgebreide projecten zoals isoleren van dak, vloer of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Hieronder lees je meer info over het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Brico, Gamma, Dema, Big Mat, Handy Home. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Aanvragen van isolatiepremie in Hannut

Mede door de geldende premie wordt woningisolatie nog leuker. Heb ik recht op subsidie? De populaire energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De netbeheerder Fluvius 0
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Hannut voor jou kan doen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Overigens Bij een minimum van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huidige woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) heb je ook recht op een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Hannut
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren door het isoleren van je woning. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen een rentepercentage van 0% die kan worden aangevraagd door de meest kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Geholpen door het onderstaande stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Cras-Avernas wat past bij jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en maak een rondje om te kijken welke maatregelen getroffen zijn. D.m.v. een warmtescan komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Cras-Avernas voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere erkende isolatiebedrijven in Cras-Avernas. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Kijk als eerste naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Dergelijke investeringen leiden tot een comfortabele leefomgeving en veel minder stookkosten. De volgorde van isoleren heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer voldoende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel leefklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment