Woning isoleren Merdorp

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Merdorp? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? Aan de hand van relatief eenvoudige maatregelen als binnenmuren isoleren of isolerende raamfolie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Op deze website ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Merdorp. Denk aan vraagstukken over isolerende kozijnen en EPS isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-merdorp-4280

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Controle over de temperatuur
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Weinig last van geluid
 • Interessanter wohnobjekt

ProvincieLuik
GemeenteHannut
Postcode4280
Gasverbruik22.060 kWh
Stroomverbruik3330 kWh
Gemiddelde energierekening€166,84

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn in de basis voldoende geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Onderstaand achterhaal jij de meest rendabele acties om een woning in Merdorp te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Merdorp is interessant (vanaf ongeveer € 870 voor een tussenhuis) en het bespaart je al gauw €235 per 12 maanden (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) geeft de kou geen kans en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven fluctueren rond de €1950 en je profiteert van een besparing tot wel €275 per jaar. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, PUR schuim, chips, EPS parels. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in België hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Merdorp kost om en nabij de €5400. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €1150. De besparing loopt op tot €710 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €12100. Hiermee bespaar je ongeveer €810 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Ook zien we meerdere interessante werkzaamheden. In het gedeelte hieronder praten we over de meest aantrekkelijke vormen.

 • Isolatie garage: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur isolatie: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder-isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isoleren: Zorgt voor minder huisstofmijt

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Merdorp (februari 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten en tegelijkertijd een energiezuinige wereld? Isoleren van een huis in Merdorp is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2700 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1350 op jaarbasis. Op isolatiespecialisten.be check je de kosten (bij benadering) wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Merdorp. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn in dat geval een stuk lager.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement kan je vergelijken met een 4% spaarrekening. Dak-isolatie heeft men terugverdien in +/- negen jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per actie zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€4150)
€635
(€7300)
€1120
(€9850)
Vloerisolatie€120
(€1400)
€210
(€1950)
€370
(€3050)
Spouwmuur€295
(€725)
€620
(€2300)
€895
(€3675)
HR++ glas€225
(€2950)
€325
(€3150)
€430
(€4650)
isolatie merdorp 4280

Interessante Isolatiemerken:

 • HPX
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Recticel
 • Knauf Insulation

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Merdorp?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Merdorp isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou lagere energiekosten bij een energieleverancier als Mega en Comfort Energy, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een comfortabel binnenklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas of HR++ glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Overigens is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3400 en dat levert gemiddeld op €285 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Doe eerst onderzoek naar welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Hierdoor wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn en waar de de meeste besparing ligt. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Omvangrijke acties zoals vloer-, gevel of dakisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, bestellen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Hieronder komen we met praktische info over het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Dema, Big Mat, Hubo, Brico, Mr. Bricolage, Handy Home. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Info over isolatiepremie in Hannut

Via een speciale premie wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De royale energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een enkele netwerkbeheerder keert premies uit tot €15 per m2.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Hannut op dit vlak doet.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij een minimum van 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Hannut
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen door te isoleren. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) met 0% rente opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Dankzij het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Merdorp wat past bij je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. Met een warmtescan ziet u hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om geen HR++ glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Merdorp voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Informeer naar prijzen

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Merdorp. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Standaard begint men met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze acties dragen bij aan een gezond binnenklimaat en veel lagere gaskosten. Waar jij mee start heeft vooral te maken met het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een zeer geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een prettig leefklimaat. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment