Woning isoleren Wansin

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Wansin? Goede isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij enkele acties zoals bijvoorbeeld de gevel isoleren en verwarmingsbuizen isoleren kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op isolatiespecialisten.be bekijk je waardevolle informatie over isolatie Wansin. Dit gaan om bijvoorbeeld thema’s als isolatie van de garage en houtwol isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-wansin-4280

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Minder tocht in huis
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Voor klein en groot budget
 • Innovatieve manier van verwarmen

ProvincieLuik
GemeenteHannut
Postcode4280
Gasverbruik22.130 kWh
Stroomverbruik3365 kWh
Gemiddelde energierekening€167,92

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dat geval vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn veelal goed geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze website bekijk je de meest rendabele manieren om een woning in Wansin te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Wansin kan zeer goedkoop (vanaf € 850 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €190 (jaarlijkst, prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en veel minder stookkosten. De onkosten variëren rond €2000 en het bespaart flink geld, tot wel €230 op jaarbasis. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiechape, vloerisolatieplaten, EPS parels. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Wansin kost doorgaans €4500. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1000. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €860 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten liggen op zo’n €11800. Je profiteert van circa €750 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0noemen we verscheidene rendabele alternatieven. In het gedeelte hierna benoemen we de meest toegepaste vormen.

 • Isoleren van garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur isolatie: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder isolatie: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren van kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de kosten van isolatie in Wansin (mei 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota en een groenere maatschappij? Isoleren van jouw huis in Wansin is dan een zeer geschikte maatregel. Voor vrijwel elk type woning is veel winst te boeken. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2575 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1075 per 12 maanden. Hieronder ontdek je de totale kosten in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Wansin. Heb je zelf verstand van verbouwen? De prijzen zijn dan een stuk lager.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het geschatte rendement komt overeen met een 6% spaarrekening. Dak-isolatie heeft men terugverdien in +/- zeven jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per werkzaamheden tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€4300)
€685
(€5150)
€970
(€8900)
Vloerisolatie€115
(€1450)
€295
(€1550)
€325
(€2850)
Spouwmuur€175
(€1700)
€500
(€2075)
€915
(€3100)
HR++ glas€230
(€2825)
€275
(€3025)
€410
(€4750)
isolatie wansin 4280

Bekende Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Petralana
 • Borgh
 • Illbruck
 • Meuwissen

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Wansin?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Wansin isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een maatschappij als Mega of Elegant, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een aangenaam leefklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas + triple glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Ook merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3725 en geeft een besparing van €340 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Analyseer allereerst wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Op basis daarvan ontdekt u wat er aan warmte weglekt en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Grootse klussen zoals vloer-, gevel of dakisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. Je kunt denken aan naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Hierna tref je een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Big Mat, Mr. Bricolage, Dema, Hubo, Handy Home, Brico. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: is erg brandbaar

Belangrijke details over isolatiepremie in Hannut

Door te profiteren van de geldende premie worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De royale energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een aantal netbeheerders in België ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Hannut aanbiedt.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Als er sprake is van 10 woningen kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Hannut
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met het isoleren van je woning. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) met 0% rente in het leven geroepen voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Dankzij het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Wansin wat matcht met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker wat er gebeurd is. Aan de hand van een warmtescan ontdek je waar de meeste warmte ontsnapt. Het kan gaan om geen HR++ glas, traditionele muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Wansin voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal erkende isolatiebedrijven in Wansin. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze acties hebben als resultaat een prettig leefklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. Waar jij mee start heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is zeker nodig voor een gezond binnenklimaat. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment